54 folkebåde på tværs af seks nationer gør lige nu klar til Nordic Gold Cup ’19 – Folkebådens Verdensmesterskab, som for første gang sejles på aarhusiansk grund. Sejladserne starter onsdag og løber frem til lørdag, hvor der vil være masser af både på vandet tæt ved Aarhus Lystbådehavn.

Det svenske, det tyske, det britiske, det estiske, det finske og det danske flag er hejst foran Aarhus Internationale Sejlsportscenter som et symbol på, at det første Nordic Gold Cup i Aarhus nogensinde løber af stablen over de kommende dage.

Tirsdag morgen blev der åbnet for indregistrering forud for de første sejladser, som starter onsdag. 54 både dyster i vandet nord for Aarhus Lystbådehavn på en såkaldt trekantsbane, som kan ses fra land.

Det er Sejlklubben Bugten, der i samarbejde med Sailing Aarhus har roret på stævnet, som gennem tiden har opnået kultstatus.

VM med stolte danske traditioner

Nordisk Folkebåd er den største bådklasse i Danmark med over 1.100 registrerede både, og måske derfor har Danmark stolte traditioner i Gold Cup som den mest vindende nation. Så det bliver ekstra spændende at se, om vi kan leve op til det, når det går løs onsdag.

Selvom Gold Cup 2019 måske ikke er så tilskuervenligt, venter der alligevel er flot syn på vandet ud for lystbådehavnen. Der vil med garanti også være masser af liv på kajen, og er man til sørøverhistorier og sejlerstemning, vil havnen uden tvivl være et besøg værd.

Er man mere interesseret i det sportslige, kan resultaterne løbende følges her: manage2sail.com/da-DK/event/a5c0eec1-30a1-4af7-bf34-4d0d096c1676#!/results?classId=Folkeboat