Sejlersæsonen sluttede traditionen tro med standerskifte i Sejklubben Bugten og Aarhus Sejlklub i weekenden. Som da den startede tidligere på året var det uden fremmødte sejlere efter et underligt år med coronarestriktioner. Alligevel bød året på lyspunkter, beretter de to klubber i Aarhus Lystbådehavn.

Som altid, når sejlersæsonen slutter, var der lørdag den 31. oktober standerskifte i Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten. Sejleråret 2020 har dog været meget anderledes end andre år. Det kom også til udtryk lørdag, hvor klubberne markerede sæsonafslutningen uden deres sejlere, som grundet de nuværende restriktioner ikke måtte samles.

– Covid-19 har sat sit præg på vores måde at møde medlemmer og gæster på havnen, ligesom vi ikke har kunnet besøge vores yndlingshavne i nabolandene i den del af sæsonen, fortæller formand for Bugten, Preben Huvendick, og tilføjer:

– Lyspunktet har været, at vi har fået flere nye sejlere i klubben med mange unge, som har købt båd. Det tager vi som et godt tegn for den kommende sæson, lyder det.

Stor klubkreativitet årsag til høj aktivitet

Heller ikke Aarhus Sejlklub har ladet sig slå ud på grund af coronaens begrænsninger. Her har klubben formået at opretholde et højt aktivitetsniveau ved at tænke kreativt inden for de gældende retningslinjer, fortæller klubformand Jørgen Ringgaard.

– For ASK (red. Aarhus Sejlklub), der har en stor ungdomsafdeling, hvor deltagelse i træning og stævner samt socialt samvær er det centrale i klublivet, har corona-begrænsningerne præget sæsonen rigtig meget. Ligeledes har klubben måttet aflyse flere store kapsejladsarrangementer, herunder klubbens flagskib AFI 2Star.

– Situationen har vist stor kreativitet i klubbens afdelinger, hvor Sejlskolen, J-70’erne, ungdomsafdelingen har formået at holde et højt aktivitetsniveau på trods af begrænsningerne. Ligeledes har det været en fornøjelse, at tirsdagssejladserne har kunnet gennemføres med stor deltagelse tilpasset gældende retningslinjer, slutter Jørgen Ringgaard.

Formændene og deres klubber skal nu i løbet af vinteren bearbejde erfaringerne fra en sæson med Covid-19 for at være forberedt på næste sæson, som sandsynligvis vil starte under ensartede begrænsninger som i 2020.

– Vi skal sikre, at optimismen og sejlerglæden får de optimale betingelser for vore medlemmer, fastslår de.