Søndag den 1. marts åbner tilmeldingen til det traditionsrige Skagen Race, der i år runder sit 25 års jubilæum. Arrangørerne forudser den største sejlerfest i kapsejladsens historie, når mere end 2.000 feststemte sejlere i løbet af Kristi himmelfartsdagene indtager ’Toppen af Danmark’. 

Er du til medrivende kapsejlads, smukke naturoplevelser og ikke mindst gigantisk sejlerfest med over 2.000 andre sejlsportsentusiaster, kan du glæde dig over, at Skagen Race igen i år er tilbage med start fra Aarhus. Denne gang større end nogensinde i anledningen af, at det nu er 25. gang, at sejlere fra norden dyster om at nå først til Skagen.

– Der er 20 ledige startpladser fra Aarhus i år, og vi håber da på at kunne sende 20 både afsted fra Aarhus, når sejladsen skydes i gang 20. maj. Sidste års vinder ’Frostboxen’ stillede faktisk til start i Aarhus, og det forpligter jo, fortæller regatta manager i Sailing Aarhus Jens Villumsen med henvisning til Faaborg-sejler Jacob Frost og resten af ’Frost 38’ fra båden ’Frostboxen’, der som den første passerede målstregen i Skagen i 2019 efter blot 13 timer og 27 minutter.

I alt er der plads til 250 både på tværs af byerne Åsgårdstrand og Arendal i Norge, Marstrand i Sverige samt Helsingør og Aarhus i Danmark. Det ventes igen i år, at man skal være hurtigt ude for at sikre sig en plads til den populære kapsejlads, der kombinerer det bedste af livet som kapsejler med fest og hygge til den store guldmedalje.

Euforisk stemning og årets højdepunkt i Nordjylland

Den nordjyske turistforening tøver da heller ikke med at kalde Skagen Race for ét af årets absolutte højdepunkter på toppen af Danmark. Og med masser af liv på havnen, en festklædt by og et vejr, der efter sigende altid er godt i Skagen, har man et ’match made in heaven’.

– Det skaber en fantastisk, næsten euforisk stemning i Skagen, når omkring 2.000 sejlere når i mål. Og det er samtidig et utroligt flot syn at se bådene sejle ind mod Skagen, fortæller René Zeeberg, der er turistdirektør i Turisthus Nord.

Selvom Skagen Race i år runder 25 år, er der ingen tegn på, at sejlerfesten bliver mindre i år og i de kommende år. René Zeeberg fortæller nemlig, at flere og flere unge deltagere kommer til, ligesom der er iværksat flere tiltag for at udvide eventen til en spændende ’Skagen Race Week’. Turistforeningen afslutter med en klar anbefaling til de gæstende:

– Ud over at opleve ’det klassiske Skagen’ med byens mange skønne spisesteder, natur og kultur, vil jeg anbefale, at man tager ud til Gammel Skagen og ser solnedgangen ved den nye, flotte solnedgangsplads. Der er en helt særlig stemning, som emmer af Skagen, lyder det fra René Zeeberg.

For de aarhusianske sejlere har Sailing Aarhus’ egen ’turistchef’ Jens Villumsen ligeledes en varm anbefaling klar, når kursen sættes tilbage mod Aarhus: indlæg et pitstop ved smukke Anholt eller Læsø, som er et oplagt at forsyne sig med jomfruhummer i forsommersolen.