Sailing Aarhus opruster med tidligere sportslig ansvarlig for VM 2018 Per Hjerrild, som skal varetage alle sejlsportstekniske koordinerings- og planlægningsopgaver i forbindelse med foreningens events. Direktør Jon Koch Hansen ser frem til samarbejdet og kalder Per en stor kapacitet, der kan være med til at skubbe Sailing Aarhus i en mere professionel retning.

Sailing Aarhus udvider organisationen med endnu et besætningsmedlem. Fra januar 2020 går den forhenværende Sailing Event Manager fra VM i Sejlsport 2018 ombord hos Sailing Aarhus. Per Hjerrild er navnet på den nye mand, som fremover skal facilitere alle stævner i Sailing Aarhus-regi sammen med regatta manager Jens Villumsen.

Udover forrige sommers VM for alle olympiske klasser har Per Hjerrild bl.a. stået i spidsen for 12mR-EM, Aarhus Festuge Cup sidste år og en lang række øvrige stævner af national og international karakter i løbet af de senere år. Dermed er det en dygtig herre med stor lokal anseelse, som Sailing Aarhus nu får glæde af.

– Vi er enormt glade for at have Per ombord. Per kommer med stor erfaring med at afvikle sejlsportsevents, og derfor bliver det en kæmpe gevinst for os, at Per nu er organisatorisk tilknyttet Sailing Aarhus. Vi vil gerne professionalisere udviklingen, sikkerheden og ikke mindst afviklingen af vores sejlsportsevents, og i dén proces bliver Per en vigtigt brik, lyder det fra Jon Koch Hansen, der er direktør i Sailing Aarhus.

Professionel stævneafvikling i øjenhøjde

49-årige Per Hjerrild, der selv er mangeårig sejler og nuværende medlem af Marselisborg Sejlklub, er klar til at løfte opgaven under Sailing Aarhus’ faner.

– Min vigtigste opgave bliver at få det allerbedste ud af alle de kompetencer, vi har i vores klubber og frivillige, når vi afvikler stævner, og være med til at sikre, at alle får en rigtig god oplevelse, fortæller Per Hjerrild og uddyber om ambitionerne:

– Der er et vakuum efter VM i 2018, og vi skal i tæt samarbejde med klubberne finde nye pejlemærker og visioner for Sailing Aarhus, så alle synes, det er fedt at være med. Det skal være professionel stævneafvikling i øjenhøjde med sejlere, frivillige og alle øvrige, slutter han.

Ifølge Jon Koch Hansen har Per Hjerrild sine forcer i koordineringsarbejdet og i at holde det store overblik samtidig med at have øje for detaljen. Det får han i første omgang lov at vise, når VM i X-35, et nyt foiling-event og Sailing Aarhus Week finder sted i årets løb. Til næste år venter VM i 29er og om to år The Ocean Race for blot at nævne nogle.

Når Per Hjerrild ikke beskæftiger sig med sejlsport, er han folkeskolelærer i Viby. Han er tilknyttet Sailing Aarhus én dag om ugen.