Med hele 46 registrerede både på to minutter og 185 på fem dage fik tilmeldingen til sommerens 29er VM i Aarhus en forrygende start. Flest er repræsenteret fra Danmark og Tyskland, men også eksotiske øgrupper som Bermuda og Jomfruøerne bliver en del af feltet, når VM går løs fra 30. juli til 7. august på dansk grund.

Sulten efter kapsejlads lader til at være enorm, og måske er det også Aarhus som sejlsportsby, der trækker i folk. I hvert fald fik tilmeldingen til sommerens VM i 29er – officielt Zhik International 29er World Championship – en fantastisk fra start, da den åbnede i fredags.

På bare to minutter havde 46 teams registreret sig mesterskabet, mens det tal efter fire timer var steget til hele 123. I skrivende stund har intet mindre end 185 teams meldt deres ankomst til Aarhus i juli 2021. Det vækker glæde hos klasseorganisationen bag mesterskabet.

– Tilmeldingen til 29er VM i Aarhus åbnede fredag den 9. april, og som klasse er vi overvældede over at mærke entusiasmen hos sejlerne, der ser frem til at komme ud på vandet. Med 185 teams fra 17 nationer er der tydeligvis stor appetit på at deltage i internationale stævner, når verden åbner sig for rejsende igen, fortæller Stephanie Banham, der er Executive Director for 29er-klassen, og tilføjer:

– Meget er stadig usikkert i forhold til pandemien, men Sailing Aarhus og klassen gør, hvad der står i vores magt for at efterleve lokale og nationale myndighedsprotokoller og skabe en tryg ramme om mesterskabet, så alle sejlere kan føle sig sikre ved at deltage.

Fantastisk mesterskab i vente i Aarhus

Det har været svært at spå om, hvorvidt den nuværende verdenssituation ville have indflydelse på tilmeldingen, men med den foreløbige tilmeldingsstatus ser sejlerne ikke ud til at være bekymrende over at krydse grænserne til sommer. Det glæder Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

– Det er helt overvældende. 185 tilmeldinger fra 17 nationer på tre dage vidner om stor interesse for det kommende VM, men også om, at sejlerne trænger til at sejle konkurrence igen. Naturligvis har vi hele tiden coronasituationen i baghovedet, hvilket tvinger os til at lave en plan A, B og C. Men med så stor tilslutning allerede og det stadie, vi er på i vores planlægning, får vi uden tvivl et fantastisk mesterskab i Aarhus, fortæller han.

Foruden Danmark og Tyskland, som står for en stor del af de 185 tilmeldte teams, er nærtliggende lande og markante sejlsportsnationer som Frankrig, Italien, Holland, Sverige og Schweiz flot repræsenteret. USA, Norge og Finland er også pænt med, mens eksotiske destinationer som Bermuda og Jomfruøerne ligeledes har meldt sig på banen i Aarhus i slutningen af juli.