I slut august/start september afholdes der Finn Gold Cup 2024 i Aarhus fra 31. august til 7. september. Arrangeret af Sailing Aarhus vil det blive sejlet ud fra Aarhus International Sejlsportscenter. Tilmelding åbnede den 1. januar, og tilmeldingerne strømmer allerede ind hurtigt.

Finn-joller på Aarhusbugten igen

Klassen var sidst i Aarhus til VM i sejlsport i 2018 samt til Finn Silver Cup i 2017 i Kaløvig. Faktisk vil Finn Gold Cup 2024 blive kombineret med Finn Silver Cup 2024 for U23-mesterskabet. Den entusiastiske og voksende danske flåde støtter fuldt ud begivenheden, som forventes at fungere som katalysator for vækst regionalt og tiltrække et stort antal Finn-sejlere fra nabolande som Finland, Sverige og Norge.

Vi er glade for at vende tilbage til Aarhus igen til det, jeg er sikker på, bliver en fantastisk begivenhed. Mange af os husker VM i sejlsport i 2018 i Aarhus og ser frem til igen at skulle sejle kapsejlads på Aarhus-bugten. Jeg ved, at mange sejlere fra hele verden ser meget frem til dette mesterskab og til at støtte væksten inden for Finn-sejlads i de nordiske lande, udtaler Præsident for IFA, Rob McMillan, og tilføjer:

For os som klasse er Finn Gold Cup vores vigtigste begivenhed og forbliver en suveræn udfordring og præstation inden for sejlsportens verden. Som sådan stræber vi efter at opretholde de høje standarder, der forventes af begivenheden, så det er et perfekt match at afholde den i Aarhus igen, og vi har stor tillid til, at Sailing Aarhus vil afvikle endnu en perfekt begivenhed for klassen som en del af vores 75-års jubilæumsår.

Finn Gold Cup vil blive forudgået af Danmarksmesterskabet fra den 23.-25. august, arrangeret af Egå Sejlklub få kilometer nord for Aarhus og sejlet på de samme farvande. Det tilbyder en god mulighed for nogle øvelser inden verdensmesterskabet. Bådene kan efterlades der i dagene op til Gold Cup, hvis det er nødvendigt.

Stor sejlerfest på vand og på land

Finn Gold Cup 2024 falder sammen med Aarhus Festuge, som er en af de største kulturelle begivenheder i Skandinavien, hvor lokale, nationale og internationale kunstnere præsenteres. I 10 dage bliver byen levende med underholdning, kunst, gastronomi og musik. Derfor er der altså lagt op til den helt store sejlerfest både i og udenfor jollerne, når Sailing Aarhus er klar til at byde Finn-klassen velkommen tilbage til Aarhus.

Vi er stolte og begejstrede for at have den Internationale Finn-klasse tilbage i Aarhus for første gang, siden vi var værter for Hempel Sailing World Championship i 2018. Finn-jollen er en prestigefyldt klasse, og det har længe været vores ønske at bringe klassen tilbage til Aarhus, udtaler Centerchef i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Jon Koch Hansen, og fortsætter:

I Sailing Aarhus har vi et klart mål om at tiltrække mindst én stor international sejlbegivenhed til byen hvert år, og udover vores 29er VM må vi helt sikkert erkende, at den kommende Finn Gold Cup 2024 opfylder dette mål.

Begivenhedens hjemmeside indeholder indkvarteringsmuligheder, og der tilføjes konstant mere information. Den kan tilgås her.

Tilmeldingen er åben, og NOR samt alle detaljer kan findes på: 2024.finngoldcup.org.

Foto: Lars Møller