Der er lagt op til intens og lynhurtig kapsejlads på Atlanterhavets nordkyst og i Middelhavet mellem toptunede VO65’ere og IMOCA 60’ere, når The Ocean Race Europe afvikles for første gang i det sene forår af 2021. Det bekræfter organisationen bag The Ocean Race nu selv på sin hjemmeside.

The Ocean Race teasede tidligere i år for en europæisk variant af den verdensomspændende kapsejlads, men nu skulle det tilsyneladende være sikkert, at The Ocean Race Europe bliver til virkelighed til næste år. I hvert fald skriver The Ocean Race på sin hjemmeside, at den europæiske udgave er fastsat til det sene forår i 2021.

– The Ocean Race Europe, tidligere fastsat til juni måned, passer godt ind i kapsejladskalenderen og tilbyder vores teams kompetitiv, meningsfuld kapsejlads næste år samt skaber kontinuitet i vores program, fortæller Johan Salén, Managing Director for The Ocean Race, og tilføjer:

– For et nyt event er det vigtigt, at der er opbakning fra samtlige hold og sejlere for at komme godt fra start, og den feedback, vi til dato har modtaget, har været ekstrem positiv.

Det er især de korte ben, der fremmer intensiteten og den tætte kapsejlads, samt muligheden for at komme endnu tættere på de europæiske sejlsportsfans, som møder begejstring hos de kommende Ocean Race-sejlere, lyder det.

Interessant duel mellem IMOCA og VO65

Udover starttidspunktet for eventen ligger det også fast, at The Ocean Race Europe besøger op til fem byer på en bane, der går fra Atlanterhavets nordkyst gennem Middelhavet for såvel VO65’ere som IMOCA 60’ere med vindere og præmieoverrækkelse i begge klasser. Det bliver en spændende duel, mener Ocean Race-veteranen Bouwe Bekking.

– Det bliver meget interessant at se, hvordan de nye teams performer, og det bliver ligeledes spændende at se, om VO65’erne kan hænge på IMOCA 60’erne. Med slæk i sejlene er jeg sikker på, at der vil være stor forskel, og at IMOCA’en il give 65’eren baghjul. Men skal der krydses ellers sejles platlæns, kan der måske opstå overraskelser – uanset hvad venter der nogle spændende uger, som jeg ser frem til, fortæller Bouwe Bekking, der har sejlet Ocean Race otte gange, senest med Sailing Holland og Team Childhood, som for nylig sejlede rundt om Danmark i Round Denmark Race.

– Det er dejligt, at The Ocean Race Europe får lov at besøge vigtige lande for vores partnere og hjælper os med at række ud – især til de unge sejlere, som drømmer om en dag at deltage i The Ocean Race. Jeg ser frem til en kort og intens kapsejlads i nye områder i Middelhavet, når vi passerer Alicante i Spanien, fortæller Bouwe Bekking, der bor i Danmark.

The Ocean Race Europe bliver således en form for opvarmningsevent for The Ocean Race-kapsejladsen, der finder sted fra efteråret 2022 til forsommeren 2023, hvor vejen altså bl.a. går forbi Aarhus og Danmark for første gang i historien.

Bouwe Bekking Round Denmark Race

Bouwe Bekking og crew på VO65’eren Childhood1 satte tidligere i år en referencetid i Round Denmark Race. Foto: Peter Brøgger