Søndag åbnede Sailing Aarhus og X-Yachts for tilmeldingen til Gold Cup 2021, og blot 24 timer senere var en tredjedel af alle pladserne væk. Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen glæder sig over den flyvende start og er optimistisk i forhold til at gennemføre en fantastisk event selv med corona som faktor. 

Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen var forsigtig optimist, da han og X-Yachts søndag åbnede op for tilmeldingen til næste års store sejlerfest, X-Yachts Gold Cup, som i 2021 gennemføres i Aarhus Internationale Sejlsportscenter efter det store 40 års jubilæum i Haderslev sidste år.

Men tvivlen, om hvorvidt X-Yachts-sejlerne ville tilmelde sig under en epidemi uden umiddelbar udsigt til et coronafrit 2021, blev dog hurtigt manet til jorden, da han åbnede for sin computer mandag morgen.

– Det er jo fantastisk, at interessen for vores kommende event er så stor. At vi allerede har over en tredjedel tilmeldte på den dag, vi åbner for tilmeldingen, viser jo at folk glæder sig til at komme til Aarhus og trænger til at komme ud på vandet, fortæller Jon Koch Hansen.

Arrangørerne tager højde for coronasituationen

Trods den fornemme tilmeldingsstart er der ingen garantier for samme opbakning, som X-Yachts normalt er vant til, eller for at regler og restriktioner ikke bliver et tema i 2021. Det tager arrangørerne selvfølgelig højde for.

– Det bliver virkelig en spændende event at afvikle for os, og vi er naturligvis allerede i gang med at lave en plan A og en plan B, lover Jon Koch Hansen og tilføjer:

– Vi kommer jo ikke uden om, at corona stadig kan være en stor faktor i 2021, og derfor er vi i samarbejde med X-Yachts nødt til at tænke kreativt inden for eventafvikling. Men der er ingen tvivl om, at det bliver en event af højeste kaliber for dem, der deltager i 2021.

Tilmeldingen løber frem til 6. maj, men tilmelder du dig inden 1. februar, betaler du en såkaldt ‘ordinær fee’. Herefter træde en sen tilmeldingsfee i kraft. Se mere på sailling-aarhus.dk/x-yachts-gold-cup-2021/ eller tilmeld dig direkte her.