Han var med til at forme Sailing Aarhus, ligesom han var en stor motor bag VM i sejlsport i 2018. Finn Lyck, tidligere eventchef for Sport Aarhus Events og nuværende eventmanager i Aarhus Event, holder torsdag den 31. marts afskedsreception og kan fremover nyde sit otium velvidende om, at han gennem de seneste årtier har ydet en uvurderlig indsats for sejlsporten i Aarhus.

Allerede før noget hed Sailing Aarhus, påbegyndte Finn Lyck, som dengang var eventchef i Sport Aarhus Events, hvervearbejdet af et storslået sejlsports-VM i Aarhus. Fjerde gang blev lykkens gang for Finn Lyck og Aarhus, der i 2018 stod bag VM for alle olympiske sejlsportsklasser – et mesterskab, som blev rost til skyerne i internationale sejlsportskredse.

Arbejdet begyndte i 00’erne, blandt andet på en tur til VM i Melbourne. Det blev startskuddet til et langt, dedikeret arbejde for at markere Aarhus på det internationale verdenskort. Foruden VM i 2018 kan Finn Lyck også tilskrives en stor del af æren for The Ocean Race Stopover i Aarhus i 2023 – og ikke mindst tilblivelsen af Sailing Aarhus som resultat af et målrettet hvervearbejde på vegne af Aarhus.

– Finn Lyck har altid været en super repræsentant for sejlsporten – uegennyttig og med et stort personligt drive og engagement. Han er og bliver en fantastisk ’relationsbygger’ og har om nogen været med til at tiltrække store events og repræsentere sejlsporten i Aarhus ude i den store verden. For det utrættelige arbejde skylder vi Finn Lyck en enormt stor tak, lyder det fra Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

Intet Sailing Aarhus uden Finn Lyck

Idéen til og ambitionen om et fælles sejlsports-Aarhus i form af Sailing Aarhus påbegyndtes allerede i 90erne, hvilket resulterede i et skæbnefællesskab mellem Sport Aarhus Events og Sailing Aarhus. Finn Lyck deltog således i et hav af møder, events og indsatser ude i verden, og det lobbyarbejde høster Aarhus frugterne af i dag, hvor byen er anerkendt som international sejlsportslokation i verdensklasse.

Dén indsats føler Sailing Aarhus sig evig taknemmelige over. Selvom Finn Lyck nu kan gå på en velfortjent pension, håber Jon Koch Hansen ikke, at Aarhus må give endegyldigt slip på en af sine største, internationale sejlsports-ambassadører.

– Vi arbejder på at kunne tilknytte Finn Lyck i en form for ambassadør-rolle, så vi fortsat kan trække på hans store kompetencer og stærke netværk i, fortæller Jon Koch Hansen.

Finn Lycks afskedsreception foregår i Aarhus Events lokaler torsdag den 31. marts kl. 14.00 – 17.00, hvis man som Sailing Aarhus kunne få lyst til at sige ‘tak for indsatsen, Finn’.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto, VM 2018