Foto: Peter Brøgger

På en efterbevilling, angående finansiel støtte til Youth World Sailing Championship 2023 i Brasilien, har Finn Beton-fonden på ekstraordinærvis valgt at støtte fem danske sejlere fra Aarhusområdet, som skal afsted til verdensmesterskabet i Sydamerika i december.

Samba-sejlads i det sydlige Atlanterhav

Om ikke så længe, nærmere betegnet d. 8. december, starter ungdommens VM i Búzios i Brasilien, der ligger godt 200 km vest for Rio de Janeiro. Her skal en masse unge sejlsportstalenter fra bl.a. Aarhusområdet ned og prøve kræfter mod de bedste i verden i samme aldersgruppe, og for at hjælpe dem på vej, er deres ansøgninger blevet godkendt af Finn Beton-fonden.

Her har Rasmus Blakskjær, Nicklas Holt, Mads Wegener, Anne Haubjerg Olesen og Katja Visby Svendsen alle fået tildelt 10.000 kr. hver til at hjælpe med at løfte de stævne omkostninger der er i forbindelse med sådan et verdensmesterskab på tværs af Atlanten.

– Vi har stået i en ekstra ordinær situation, hvor flere sejlere har haft brug for hjælp, og det vil vi naturligvis gerne støtte, da det er hele omdrejningspunktet for Finn Beton-fonden, udtaler Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

For sejlerne Anne Haubjerg Olesen og Katja Visby Svendsen betyder håndsrækningen en hel del.

– Det betyder rigtigt meget for os, fordi støtten har gjort det muligt for os at fokusere på sejladsen i stedet for at fokusere på arbejdet med at skaffe økonomi til at dække deltagergebyr og rejseomkostninger. Det har givet os de optimale muligheder for forberedelsen til stævnet.

Udover begejstringen for støtten, så er Anne og Katja utrolig spændte på den opgave som ligger forude i Brasilien, med en klar målsætning.

– Vores målsætning for YWSC er at yde vores bedste og vi forhåbentlig kan levere en top-5 placering. Vi har aldrig været i Brasilien før, så derfor er vi meget spændte og glæder os til at deltage. Det er svært at præcist forudse, hvordan det vil gå, da det er noget helt andet end de store internationale stævner vi ellers sejler. Der er også nogle helt andre vejrforhold i Brasilien, hvor der er vind og store bølger, som vi ikke har så meget af, når vi træner på Aarhusbugten, slutter Anne og Katja.

Rekordstor uddeling i 2023

Hvert år støtter Finn Beton-fonden unge og lovende sejlsportstalenter i Aarhus, som ligger i laget lige under eliteniveau. 2023 blev året, hvor uddelingen af midler fra fonden nåede nye højde. Grundet efterbevillingen til ungdoms VM i Brasilien i december, når uddelingen i år op på 110.000 kr.

– Det er første gang at vi har delt så mange penge ud fra fonden, og det er vi naturligvis rigtig godt tilfredse med, siger Jon Koch Hansen.

Den store uddeling til de mange forskellige sejlere i 2023 betyder dog også, at kassen er ved at være tom.

– Dog betyder det også at fondens midler mere eller mindre er tømt, så det er vigtigt at vi finder en fremadrettet støtte til fonden, så vi fortsat kan støtte de unge sejlsportstalenter vi har i Aarhusområdet, slutter Jon Koch Hansen

Youth World Sailing Championship 2023 i Búzios i Brasilien sejles fra d. 8.-16. December.

 

Liste over donationer fra Finn Beton Fonden til YWSC-sejlere:

Rasmus Blakskjær, Århus Windsurfing Klub, 10.000 kr.

Nicklas Holt, Aarhus Sejlklub, 10.000 kr.

Mads Wegener, Egå Sejlklub, 10.000 kr.

Anne Haubjerg Olesen og Katja Visby Svendsen, Aarhus Sejlklub, 20.000 kr.

I alt – 50.000 kr.

 

Liste over donationer fra Finn Beton Fonden i 2023:

Niklas Lillelund & Johan Søe, Århus Windsurfing Klub, 35.000 kr.

Carl Nielsen & Phillip Lyngbek, Marselisborg Sejlklub, 10.000 kr.

Lauritz Schmidt & Loke Idriss, Aarhus Sejlklub, 10.000 kr.

Anna Munkholm, Marselisborg Sejlklub, 5.000 kr.

Rasmus Blakskjær, Århus Windsurfing Klub, 10.000 kr.

Nicklas Holt, Aarhus Sejlklub, 10.000 kr.

Mads Wegener, Egå Sejlklub, 10.000 kr.

Anne Haubjerg Olesen og Katja Visby Svendsen, Aarhus Sejlklub, 20.000 kr.

I alt – 110.000. kr.