To Aarhus-hold sejlede sig på podiet i sæsonens sidste 2. divisionsstævne, hvor de tre oprykningsbilletter til Sejlsportsligaens bedste række blev fordelt. Dragør Sejlklub sikrede sig både stævnesejren og den samlede førsteplads i 2. division. Med Amager-holdet rykker meddebutanterne Aalborg Sejlklub og Flensborg Yacht Club op i 1. division efter et festligt ligastævne i Aarhus.

Intet mindre end 27 klubhold stillede til start i Sejlsportsligaens 2. divisionsstævne i Aarhus i forbindelse med Sailing Aarhus Week 2022 og Aarhus Festuge. Det blev da også et festligt stævne, hvor især de aarhusianske hold befandt sig godt på hjemmebanen i Aarhusbugten – også trods tynd luft i det meste af weekenden.

Aarhus Sejlklubs ’Team Storm’ og ’Team Hund’ markerede sig således med en stærk 2. og 3. plads i finalestævnet, som samtidig gav svar på, hvilke tre klubhold, der skal sejle med i det fine selskab i 1. division til næste år.

Svaret blev Dragør Sejlklub, der i kraft af en flot 1. plads i Aarhus tog den samlede 2. divisionssejr tre point foran Aalborg Sejlklub og yderligere 15 til Flensborg Yacht Club, der altså bliver de tre oprykkere. Alle tre oprykkere er nye i Sejlsportsliga-sammenhæng, hvilket ikke gør bedriften mindre flot. Se det samlede resultat i Sejlsportsligaens 2. division her.

Store udfordringer venter oprykkere næste år

De tre oprykkere har som debutanter været med til at højne niveauet i Sejlsportsligaen næstbedste række. For vinderne fra Dragør Sejlklub har det været en klar ambition fra allerførste sejlsportsstævne at sejle klubben op i 1. division.

– Vores mål har fra starten været at sejle Dragør op i 1. division, og vi er glade og stolte over at vinde den samlede 2. division. Vi er spændte og ydmyge i forhold til næste års udfordringer. Vi må nok erkende, at vi skal til at træne i J70erne, hvis vi skal være med i den sjove ende af feltet, når vi skal dyste mod de bedste klubhold, fortæller Maiken Foght Schütt fra Dragør Sejlklub.

Årets fire stævner fandt sted i Svanemøllen, Aalborg, Svendborg og Aarhus. Det ligger allerede fast, at Sejlsportsligaen vender tilbage til Aarhus i næste sæson. Før sæsonen afrundes helt, tager Aarhusbugten i næste weekend (den 3. og 4. september) mod 1. division, hvor en ny danmarksmester skal kåres.

Årets 2. divisionsresultat og stævneoverblik fra Aarhus:

2. division overall:

#1 Dragør Sejlklub med 12 point

#2 Aalborg Sejlklub med 15 point

#3 Flensborg Yacht Club med 27 point

Stævne 4 i Aarhus:

#1 Dragør Sejlklub

#2 Aarhus Sejlklub – WOW

#3 Aarhus Sejlklub – Team Hund

 

Foto: Sailing Aarhus