Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub sejrede i suveræn stil i 49’erFX, mens Mads Lübeck og Nikolaj Buhl forsvarede DM-titlen i 49’er, da Hellerup i weekenden lagde havn til DM for 49’er, 49’erFX, 29’er, Nacra 17 og 18ft Skiff.

Den aarhusianske 49’erFX’er med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fik en helt optimal optakt til det vigtige VM i New Zealand om cirka halvanden måned, da de overlegent med 11 point ned til nærmeste forfølger sikrede sig guld ved DM i Hellerup i weekenden.

Det gjorde de foran finske Ronja Grönblom og Hokka Veera, mens Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby fra Horsens Sejlklub, som også stiller til start i New Zealand i slutningen af året, tog bronzemedaljerne. Det skal bemærkes, at kun fire danske besætninger af de otte, der stillede til start, var danske, og derfor kan det ifølge statutterne ikke kaldes et officielt DM for 49’erFX.

Hos 49’erne genvandt Mads Lübeck og Nikolaj Buhl DM-guldet i et tæt opløb med Jonas Warrer og Jakob Precht. Sølle to point skilte de to både efter ti sejladser. Endelig sluttede Daniel Nyborg og Sebastian Wright på podiets tredjeplads. Alle tre både stiller til start ved VM i New Zealand.

Flyvende Dehn og Fuglbjerg

Hele 20 besætninger stillede til start hos 29’erne, hvor talentfulde Dehn og Fuglbjerg viste sig stærkere end resten af feltet. Med otte ud af ti mulige prikker var der ikke meget tvivl om udfaldet for duoen, der også har rødder i Aarhus Sejlklub.

Jens-Christian Dehn-Toftehøj og Mads Fuglbjerg vandt guldmedaljer foran Mads Poder og Victor Ladefoged på 2. pladsen samt Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller på tredje. På de efterfølgende pladser viste aarhusianske sejlere fra Kaløvig Bådelaug, Marselisborg Sejlklub, Aarhus Sejlklub og Bugten også, at fremtiden ser lys ud for sejlsporten i Aarhus.

Hos 18ft var der DM-guld til båden ”Røde” fra Hadsund Sejlklub i tæt afgørelse med tyske ”Wellenreiter”. Bådene sluttede á point, men det blev altså skipper Jesper Brøndum med Thommas Ebler og Eike Ehrig, som endte øverst på skamlen.

Se alle resultater her: https://www.manage2sail.com/da-DK/event/42394470-ab6b-4425-8348-d0e7b4671904#!/results?classId=59b2e118-28cb-46cb-ba6a-57e4463dfc1b