SailGP-sæsonen er som bekendt aflyst pga. den pandemiske verdenssituation. I stedet for at sejle SailGP rundt om i verden har det danske Team ROCKWOOL Racing slået lejr i Aarhus, hvor det skal træne og senere deltage i en lang række events for fans i det danske land.

Da Rockwool for et halvt år siden foretog landets største investering i sejlsport nogensinde, forudså de næppe en verdensomspændende pandemi, der skulle spænde ben for den første SailGP-sæson med et dansk hold ved startlinjen.

Ikke desto mindre står Rockwool fortsat bag de danske SailGP-hold, der nu i stedet for at sejle kapsejlads mod nogle af verdens bedste sejlere i deres toptunede F50’er, slår sig ned i Aarhus, hvor resten af 2020-sæsonen blandt andet vil gå med at træne på Aarhusbugten, slå rekorder og besøge de danske fans ved en række events.

– Vi glæder os rigtig meget til at komme på vandet med Team ROCKWOOL Racing, og vi takker Rockwool for deres fortsatte støtte til holdet, der giver os mulighed for at holde sammen og få værdifuld træningstid sammen på vandet, mens vi gennemfører forskellige aktiviteter rundt om i landet, fortæller skipper Nicolai Sehested til Bådmagasinet.

Lånt GC32’er skal holde teamet skarpe

Aarhus Internationale Sejlsportscenter bliver base, når der skal trænes i lånt GC32’er, som minder lidt om F50’eren. Det er også i GC32-katamaranen, at det danske team ønsker at slå et par historiske rekorder i løbet af de kommende måneder – nemlig Fyn Rundt og Sjælland Rundt.

– Vi ønsker at holde fast i vores hurtighed, og vi ser rekordforsøgene som en fantastisk måde at presse og teste os selv mod uret. Der er selvfølgelig ingen erstatning for F50, som er verdens hurtigste sejlbåd. Men GC32 er hurtig og udfordrende at sejle og har grundlæggende ligheder med F50, idet det også er en stor, foilende katamaran, fortæller Nicolai Sehested.

Workshops og events for unge sejlere og fans

Aftalen med Rockwool løber over tre år, hvor flere mål for samarbejdet står nedfældet. Et af målene er at få flere unge mennesker ud i den friske luft og allerhelst på vandet. At inspirere de unge jollesejlere er således også på programmet for teamet i løbet af sommeren.

– Holdet består jo af en flok sejlere, der er vokset op med jollesejlads, så vi har meget af dele ud af, fortæller Nicolai Sehested og tilføjer:

– Vi har fået fantastisk støtte fra vores fans, siden vi blev en del af SailGP, og vi glæder os til at møde dem i både Aarhus og København hen over de kommende måneder samt til at være vært for det første #ROCKTheBoat Akademi og en række workshop-forløb, der skal tiltrække og aktivere flere unge sejlere rundt om i Danmark.

Team ROCKWOOL Racings event- og aktivitetskalender: 

Teamets event- og aktivitetskalender bliver løbende opdateret på Rockwools hjemmeside, men her følger hovedpunkterne:

  • Midt i juni søsættes holdets GC32 i Aarhus
  • I slutningen af juni forsøger holdet at sætte rekord rundt om Fyn
  • Kort efter – også sidst i juni – følger rekordforsøget rundt om Sjælland
  • Juli: Træning i GC32
  • August: #ROCKTheBoat Academy sessions. Præcise datoer offentliggøres senere
  • GC32-træningen fortsætter sideløbende igennem august
  • august 28 – 5. september: SailGP Team presented by Rockwool deltager i Aarhus Festuge
  • -13. september: Holdet er med, med diverse aktiviteter, under Kieler-ugen.