Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus er værter ved Zoom8 European Championship 2019, som afvikles i løbet af påsken. Du kan følge jagten på dansk metal på vandet ud for Kaløvig Bådelaug, når startskuddet lyder onsdag den 17. april, til vinderen kåres søndag den 21.

Er man til ungdomssejlads fra højeste hylde, er Kaløvig Bådelaug det oplagte sted at tilbringe påsken 2019. Sejlklubben er således værter for Zoom8 European Championship, som reelt er fordelt på to europæiske mesterskaber, nemlig 2019 Zoom8 Boy’s Championship og 2019 Girl’s European Championship.

Årets EM i Zoom8-klassen skulle oprindeligt være sejlet på hollandsk vand, men da de hollandske arrangører sprang fra kort før jul, var Sailing Aarhus og Kaløvig Bådelaug hurtige til at prøve at lokke mesterskabet til Aarhusbugten.

Omvendt var Zoom8-klassen heller ikke sene til at takke ’ja’ til tilbuddet om at afvikle EM i Aarhus, som er et kendt sted i Z00m8-regi. Så sent som i 2014 stod Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus med succes for afviklingen af Zoom8 VM.

Stolte danske Zoom8-traditioner

Arrangørerne forventer 60-80 deltagere, og med Danmarks fine Zoom8-traditioner er det ikke utænkeligt, at der venter medaljer til danske ungdomssejlere om søndagen, når de 12 planlagte sejladser for såvel drenge som piger er tilbagelagt.

Der er registrering og måling af jollerne onsdag den 17. april, inden sejladsen for alvor går i gang skærtorsdag. Alle dage lyder startskuddet kl. 11.00, inden vinderne kåres søndag.

Fredag aften er der desuden ’event dinner’, hvor trænere og forældre er inviteret, og lørdag – sidst på eftermiddagen – afvikles en utraditionel ”Nations Cup”, hvor de enkelte nationer dyster i sit-on-top-kajakker. Dysten foregår inde i Kaløvig Bådehavn, hvor alle kan følge med på tætteste hold.

Trods den korte varsel har Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus gjort klar til et spændende EM-stævne med masser aktivitet på vand såvel som på land. Alle er velkomne i Kaløvig til ungdomssejlads på øverste niveau.