Det blev til dansk guld hos både pigerne og drengene ved påskens Zoom8-EM, hvor også de lokale ungdomssejlere fra Kaløvig viste sig flot frem. De danske præstationer, flot påskevejr og god stemning krydret med et godt samarbejde mellem banehold, frivillige og øvrige hjælpere gjorde EM-stævnet til et godt et af slagsen, fortæller stævneansvarlig Jens Villumsen.

Solen skinnede flot over Kaløvig Bådelaug til Magic Marine 2019 Zoom8 Boys’ and Girl’s European Championships, men det var især de danske ungdomssejlere, der ’shinede’, da det virkelig gjaldt.

De danske drenge gjorde således rent bord ved at vinde guld, sølv og bronze, ligesom det også blev til en fornem dansk guldmedalje til Signe Visby Svendsen fra Bandholm Sejlklub hos pigerne. Hun fik selskab af en svensk og en østrigsk pige på podiet.

Brødrene William og Gustav Aasholm-Bradley fra Yachtklubben Furesøen stod øverst og næstøverst på skamlen hos drengene, mens lokale Rasmus Berg fra Kaløvig Bådelaug tog sig af bronzen og dermed blev bedste ’kaløviger’ ved stævnet.

Det blev lige ved og næsten for to andre Kaløvig-sejlere – både Jacob Svends Nielsen og Karoline Kiel sluttede lige uden for medaljeskamlen, men alligevel på en pæn fjerdeplads. Begge sejlere var ellers i spidsen af stævnet i løbet af de første dage.

Rent bord hos drengene, hvor det blev til dansk guld, sølv og bronze ved Zoom8-EM. Foto: Peter Brøgger

Et Zoom8-EM af høj kvalitet

Trods masser af sol var det sparsomt med vind over Kaløvig, og det gav visse udfordringer med at gennemføre de 12 udskrevne sejladser. I stedet blev det til 10 sejladser for drengene og 11 for pigerne, hvilket dog er et godt stykke fra de fire sejladser, der er minimumskravet.

”Vi troede ikke, vi skulle have sejlet under søndagens ’medal race’, men heldigvis kom vi på vandet alligevel,” fortæller stævneansvarlig Jens Villumsen og erklærer godt tilfreds med stævnets afvikling trods manglende vind:

”Det er gået rigtig godt. Solen skinnede på os, stemningen var fed, og det hele blev afviklet effektivt og med den høje kvalitet, som vi danskere er kendt for,” fortæller Jens Villumsen, der sender en stor tak for det gode arbejde til baneholdet på vandet under ledelse af Søren Badstue og de mange andre, som har ydet en stor indsats ved stævnet.

Nations Cup, kagemænd og hotdogs

Foruden selve EM’et blev der lørdag afviklet Nations Cup i stand up paddle, hvor Estland blev kåret som vinder for sejlerne, mens de danske trænere vandt det efterfølgende ’coach race’.

Herudover beretter Jens Villumsen om dansk fødselsdagsskønsang og kagemænd til et 60-årigt russisk jurymedlem, en velafviklet regatta dinner samt en traditionel pølsevogn med danske ’hottere’ til danske såvel som udenlandske sejlere som noget af det, som har været med til at samle sejlerne på tværs af nationaliteterne.

Fra Sailing Aarhus skal der lyde en stor tak for det store arbejde til Kaløvig Bådelaug og til Magic Marine, som er hovedsponsor for stævnet. Se i øvrigt alle fotos fra Zoom8-EM på sejlsportsfotograf Peter Brøggers hjemmeside: www.sailingphotoaarhus.dk/

Du kan også finde den endelige resultatliste her:

De tre vindere hos pigerne med hver deres unika designet specielt til stævnet af kunstner Lone Kirketerp. Foto: Peter Brøgger