Den sportslige ledelse i Dansk Sejlunion har netop sat navne på de sejlere, der i 2023 udgør Danish Sailing Team – på dansk Sejlerlandsholdet – og skal kvalificere Danmark til OL. Kaløvigs Andrea og Johanne Schmidt og Anna Munch tager skridtet op i bedste lag.

Dansk Sejlunion har netop sat navne på de sejlere, der er udtaget til henholdsvis Sejlerlandsholdet, Ungdomslandsholdet og Udviklingslandsholdet for 2023. Set med aarhusianske sejlsportsbriller gemmer offentliggørelsen på flere glædelige nyheder.

Fokus er først og fremmest rettet mod nationskvalifikationen til OL 2024, hvor nationerne dyster ved VM i hollandske Haag til august. Derfor hviler et vist pres på landsholdssejlerne allerede i begyndelsen af året, forklarer sportschef Thomas Jacobsen.

– Det er et hold med en meget stor opgave foran sig – nemlig at kvalificere Danmark til de olympiske lege. Det, tror vi også på, de kan, og særligt 49er, 49er FX, ILCA 6 skulle gerne være sikre bud på danske både ved OL i 2024, siger han og fortsætter:

– Nacra, ILCA 7 og IQ foil M/K er derimod alle klasser, hvor vi har noget ’ground to cover’. Men vi tror på dem og satser på at kvalificere fem-seks klasser totalt, siger han.

Tre Aarhus-sejlere rykker op i toppen

Foruden de seks landsholdssejlere fra sidste år er tre nye sejlere rykket fra Udviklingslandsholdet op på Sejlerlandsholdet, der er for de allerbedste sejlere med resultatforventninger.

Det gælder ILCA 6-sejler Anna Munch og 49er FX-besætningen med Andrea og Johanne Schmidt, begge fra Kaløvig Bådelaug. Det er derfor også et landshold, der spænder bredt i erfaringen, og hvor OL-satsningen for størstedelens vedkommende er ny.

– Kontinuitet er selvfølgelig vigtigt for medaljer, men udskiftningen i toppen giver omvendt plads til at dyrke talenter og bredden i dansk sejlsport. Det er et interessant år, vi går i møde med vigtige kapsejladser rundt om i verden, og vi glæder os til at gøre danskerne stolte, lyder det fra afslutningsvist fra Thomas Jacobsen.

Se de tre ”nye” landshold her.

Foto: Peter Brøgger – sejlsportsfoto