Skipper Bouwe Bekking og resten af crewet ombord på VO65’eren Childhood1 klarede 775 sømil på nye Round Denmark Race-rute på 70 timer og 6 minutter – 10 timer hurtigere end Danmark Rundt-rekorden på 80 timer fra 1999 sat af VO60’eren Nokia, dog på en anden men cirka lige så lang rute.

Onsdag den 1. juli kl. 13.03 styrede skipper Bouwe Bekking VO65’eren Childhood1 over den virtuelle mållinje i Aarhus. Tiden lød på 70 timer og 6 minutter, efter Childhood1 og crewet i søndags kl. 14.57 begav sig afsted fra startlinjen vest for Rømø.

En ganske hurtig, men ikke uslåelig Round Denmark Race-rekord. Der var da også godt med udfordringer undervejs – især et 20 timers stræk fra Bornholm til Lolland med 35-40 knobs direkte vind i snuden, som Bouwe Bekking selv beskrev som ’de mest forfærdelige 20 timers sejlads’, inden det sidste stykke med bedre forhold mod Aarhus blev tilbagelagt.

Tiden på de 70 timer og 6 minutter var således 10 timer hurtigere end VO60’eren Nokia, der i 1999 satte Danmark Rundt-rekorden på 80 timer. Dog var det på en anderledes, men også 775 sømil lang rute. Derfor har Childhood ikke officielt slået den nuværende rekord, selvom den er brugt som referencetid på den nye Round Denmark Race-rute, der sejles fra 2021. I bliver der tale om en fremtidens rute, som godkendes af International Sailing Council.

Shorthands Morten Brandt, som i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter, er medarrangør af sejladsen har tidligere slået fast, at den nye rute i Round Denmark Race er lagt, fordi man syntes, det var underligt med en Danmark Rundt-sejlads, der startede og sluttede i Tyskland.

Champagnesprøjt og klapsalver i Aarhus Lystbådehavn

Efter at have rundet Aarhus’ inderhavn til ære for fotografer og mange publikummer, blev præstationen fejret på behørig vis ved Aarhus Lystbådehavns molehoved. Her fik Bouwe Bekking og crew overrakt en flot ærespokal skænket af Sejlklubben Bugten akkompagneret af stående applaus og champagnesprøjt.

Udover Ocean Race-legenden Bouwe Bekking, der er hollandsk men bosiddende i Danmark, var tidligere OL-bronzevinder Katja Salskov-Iversen, Ocean Race-sejlerne Jens Dolmer og belgiske Louis Balcaen, de fire unge hollændere Jalmer, Rutger, Laura og Arianne samt ejer af Trifork Jørn Larsen og ’Kurs mod Fjerne Kyster’-brødrene Emil og Teis Midé Erichsen med ombord på Childhood1.

Round Denmark Race-ruten kort fortalt: 

  • Rømø (lige ud for den danske grænse på vestkysten) – Skagen
  • Skagen – Kronborg
  • Kronborg – Christiansø
  • Christiansø – Gedser
  • Gedser – Aarhus

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto