Med sølle ét point mere end Bandholm Eagles og Frederikshavn Seahawks gik DM-guldet til KDY Sharks, mens hjemmebanefavoritterne fra Kaløvig Cobras skuffende sluttede som 4’er i det samlede regnskab. Sejren i 4. stævne under Sailing Aarhus Week i Aarhus gik til oprykkerne fra Bandholm. 

Der var spænding til det absolut allersidste i Aarhus, som dannede ramme for 4. og sidste stævne i denne omgang af Sejlsportsligaen 2019.

Kun et enkelt point udgjorde således hele forskellen på en 1.- og en 3. plads i det samlede regnestykke. Det kom KDY bedst ud af og kan derfor kalde sig nye Danmarksmestre foran oprykkerne fra Bandholm samt Frederikshavn.

Netop Bandholm gjorde en flot figur ved at vinde i Aarhus foran KDY og Kerteminde, og faktisk var det så tæt, at der skulle en indbyrdes sejr til over Frederikshavn i sidste flight for at sikre sølvmedaljerne. Det skete som bekendt.

Mange blandede sig i topstriden

Selvom dette års udgave af Sejlsportsligaen bød på rekordmange sejladser, var det alligevel marginalerne, der fordelte pladserne på podiet. Det vidner om støt stigende niveau blandt holdene, hvor mange i år blandede sig i topstriden.

”Det har været et utroligt jævnbyrdigt og meget tæt stævne, hvor mange hold har haft muligheden for at tage en podieplads. Dette stævne havde også en afgørende betydning i det samlede resultat”, forklarede KDY-skipper Henrik Jensen efter sejren og uddybede:

”Alt flaskede sig i vores retning, og selvom vi havde flere overvejelser om taktisk sejlads mod vores tætte konkurrenter, måtte vi have mest fokus på vores egen sejlads”.

Håber på flere finaler i Aarhus

Hjemmebanefavoritterne fra Kaløvig, der ellers har haft en formidabel sæson med blandt andet Champions League-bronze og sejr i Lynæs, skuffede i Aarhus og sluttede på en trist, samlet 4. plads – dog kun to point fra vinderne fra KDY.

Mange – især aarhusianere – havde nok regnet med samlet podieplads til Kaløvig i Aarhus, som for første gang havde kombineret sejlerfest og maritim festival i Aarhus Internationale Sejlsportscenter under navnet Sailing Aarhus Week.

Håbet fra aarhusiansk side er, at finalen i Sejlsportsligaen under Sailing Aarhus Week kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor sejlsporten møder folket og kulturen i ét stort, festligt samsurium. Tiden vil vise, om det bliver en realitet.