Fredag formiddag kl. 10.26 sejlede Jan B. Hansen og The Beast over mållinjen i Aarhus som første båd i Garmin Round Denmark Race-flåden. The Beast reagerede hurtigt på et vindspring i Lillebælt og gik forbi Beluga og Embla, hvilket blev afgørende. Ifølge Race Commitee er der indgivet en protest, som behandles og afgøres senere i aften. 

Natten til fredag faldt den reelle afgørelse i første udgave af Garmin Round Denmark Race, da The Beast udnyttede et gunstigt vindspring i Lillebælt til at passere solokonkurrenterne Beluga og Embla, der ellers lå snert foran før sidste stræk mod Aarhus.

Prognoserne lød ellers på minimal vind, hvilket har gjort sig gældende for det meste af årets Garmin Round Denmark Race, men pludselig trodsede vejrguderne vejrprofeterne og satte ekstra skub i de tre førende solosejlere mod Aarhus. Her fandt skipper Jan B. Hansen i The Beast altså det afgørende vindstød og så sig siden ikke tilbage.

Allerede kl. 10.26 kunne han glide over mållinjen ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter som vinder af Garmin Round Denmark Race Inshore 2021 med en margin på 38 minutter til Beluga og 44 til Embla på tredjepladsen. Den endelige tid lød på 5 dage, 22 timer, 4 minutter og 24 sekunder efter en fed dyst mellem med Beluga og Embla.

I Aarhus blev en følelsesladet Jan B. Hansen taget varmt imod af sit shore crew, kæresten Helle Jespersen og Morten Davidsen, der hele ugen har gjort deres til at hjælpe. I mål var der masser af klapsalver, kys, kram og glædestårer efterfulgt af interview og champagne.

Rafale nærmer sig Aarhus med 10 knob

I skrivende stund nærmer fjerde solosejler, La Femme, sig Aarhus med full crew-båden Rafale bag sig. Tyske Rafale har siden full crew-starten mandag skudt et pænt tempo, har overhalet doublehanderne og de fleste solosejlere og ser ud til at blive femte båd i mål på tværs af kategorierne.

De øvrige singlehand-sejlere ligger nu i Lillebælt og langs den fynske kyst, mens de bagerste befinder sig nær Gedser i kamp mod tiden. Sidste båd skal ifølge reglerne krydse målstregen i Aarhus senest søndag kl. 12.00.

Mens flere af full crew-besætningerne blander sig med solosejlerne, ligger doublehanderne længere tilbage i feltet. Forreste doublehander er fortsat Tri, der i øjeblikket befinder sig ved Lollands sydspids.

Indleveret protest behandles fredag aften

Det er ikke nogen hemmelighed, at der først torsdag blev nedlagt uofficiel protest. Siden blev den fulgt op af en officiel protest fra en af de deltagende både. Garmin Round Denmark Race har ikke ønsket at udtale sig, før sagen er færdigbehandlet.

Race Committee oplyser, at protesten behandles fredag eftermiddag og aften, hvorefter der træffes en afgørelse.

Følg Garmin Round Denmark Race på facebook-siden af samme navn eller via live-tracking på: race.bluewatertracks.com/garmin-round-denmark-race-inshore-2021.

 

OM GARMIN ROUND DENMARK RACE:

Garmin Round Denmark Race er en årlig tilbagevendende havkapsejlads og én af de længste ”inshore” kapsejladser i verden, Med sine 650 sømil er er den længere og mere krævende end f.eks Sydney Hoboart og Fastnet Race.

Garmin Round Denmark Race planlægges og gennemføres i samarbejde mellem Shorthand Events, Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter med støtte fra Garmin Danmark og Aarhus Kommune.