49erFX-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub vandt i weekenden sølv i Portugal Grand Prix. Træningsstævnet havde stærke navne på deltagerlisten, herunder flere danske besætninger. Warrer og Precht blev nr. 6 blandt 49erne efter at have ført forud for de sidste sejladser.

Flere af de danske 49ere og 49erFX’ere finpudser i disse dage formen under varmere himmelstrøg i Vilamoura på den portugisiske sydkyst. I sidste uge gjaldt det så træningsstævnet Portugal Grand Prix, hvor 38 49ere og 21 49erFx’ere stillede til start.

Blandt dem viste det aarhusianske makkerpar Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sig næstskarpest af 49erFX’erne og vandt sølv efter en solid serie af stabile sejladser. En enkelt tyvstart og hele syv ud af 12 placeringer i top-5.

Feltets anden danskerbåd med søstrene Johanne og Andrea Schmidt fra Kaløvig Bådelaug sluttede som nr. 15, dog uden at stille op til de sidste fire sejladser. Spanske Echegoyen og Barceló vandt stævnet i suveræn stil, mens argentinske Traviscio og Branz tog bronzen.

Udstyrsfejl spændte ben for Warrer og Precht

Hos 49erne så Jonas Warrer og Jakob Precht hele vejen skarpe ud, men måtte alligevel tage til takke med en ærgerlig 6. plads til trods for, at duoen fra Aarhus Sejlklub/KDY ellers lå i spidsen af konkurrencen forud for de sidste to sejladser.

– Shit happens. Vi sluttede på 6. pladsen efter en udstyrsfejl på sidste dag. Alligevel er vi godt tilfredse med vores præstation og fart. Nu venter der et par dages træning i Portugal, før vi vender hjem til jul. Vi bliver ved med at kæmpe, fortalte Warrer og Precht efter stævnet via deres Facebook-side.

Undervejs blev det ellers til fire vundne sejladser, før en ikke-gennemført sejlads på sidste dag satte dem ud af spillet. Også Aarhus Sejlklubs Mathias Sletten og Frederik Rask viste fine takter med en 9. plads i Vilamoura, mens Nikolaj Buhl og Mads Fuglbjerg fra KDY/Aarhus Sejlklub blev nr. 30.

49erne konkurrence blev vundet af spanske Botin og Marra med belgiske og polske besætninger på de øvrige podiepladser. Se alle resultater fra Portugal Grand Prix her.