De 16 deltagende både i havkapsejladsen Blue Ribbon Cup 2023 er lørdag stævnet ud fra Aarhus på returruten til Kiel. Det er anden gang, at Sailing Aarhus er partner på den traditionsrige kapsejlads, som Kieler Yacht Club afholder årligt.

Kieler Yacht Club er én af Europas største og ældste sejlklubber med stolte traditioner som arrangør af store sejlsportsevents. Klubben var da også knapt færdig med at afholde ORC World Championships 2023 med 120 deltagende både, før man i onsdags for 24. gang kunne starte havkapsejladsen Blue Ribbon Cup med kurs mod Aarhus og en samlet distance på cirka 130 sømil.

Her gik de 16 deltagende både i mål torsdag, og efter en hviledag fredag med sightseeing i Smilets by var der fredag aften middag for de cirka 100 sejlere i Aarhus Internationale Sejlsportscenter med efterfølgende prisoverrækkelse for distancen Kiel-Aarhus i kategorierne ORC Full Crew – ORC I og II samt ORC Double Hand, ligesom der blev uddelt en styrmandspris til første båd over målstregen i Aarhus og et Aarhus-trofæ til bedste båd ifølge ORC i racet Kiel-Aarhus. Blue Ribbon Cup sejles efter ORC, som er en international måleregel baseret på et handicap-system.

Partnerskab med potentiale
Lørdag den 19. august kl. 11.00 lød startsignalet så for retur-racet tilbage til Kiel, som dog på grund af vejrudsigten bliver måltaget i Fynshav lørdag aften.

Eckhard von der Mosel, som er initiativtager og daglig leder af Blue Ribbon Cup og vicepræsident for ORC, er begejstret for det aarhusianske partnerskab;
– Aarhus har virkelig nogle helt særlige rammer for sejlsportsevents med Aarhus Internationale Sejlsportscenter som centrum. Vi har følt os meget velkomne og håber, vi fremover skal skabe flere spændende events i fællesskab.

Samme toner lyder fra Regatta Manager Per Hjerrild;
– I Sailing Aarhus har vi som strategi at etablere partnerskaber med andre væsentlige arrangører af store kapsejladsevents, og vi har siden 2019 haft et rigtig godt samarbejde med Kiel. Vi ser frem til det fortsatte samarbejde om denne og andre events.