Når Frostboksen den 10. oktober indleder sit forsøg på at sætte en ny referencetid på Round Denmark Race Inshore-ruten, bliver det ikke alene. Havraceren Astarte II med skipper Torben Falholt vil således også ligge klar på startlinjen, når startskuddet lyder på lørdag kl. 10. 

Det bliver dobbelt så spændende at følge det nye forsøg på at sætte en referencetid på Round Denmark Race Inshore-ruten lørdag kl. 10, hvor antallet af både på startlinjen nu er fordoblet. For få uger siden annoncerede ’Frostboksen’, at de ville prøve kræfter med Round Denmark Race Inshore-ruten, og nu melder Astarte II sig klar til at gøre dem følgeskab.

– En af mine gaster spurgte, om det ikke var en sejlads, vi burde deltage i. Og det syntes jeg faktisk var så god en idé, at jeg tog kontakt til Jakob Frost (red. skipper på Frostboksen) for at høre, om han og Frostboksen ville have noget imod at få selskab på turen rundt, fortæller Torben Falholt, som er skipper på Astarte II – en Jeanneau Sunfast 3600.

Derefter tog de to skippere kontakt til Round Denmark Race-ledelsen, som naturligvis er glade for at have endnu en båd på vandet af sikkerhedshensyn, for konkurrencen, og fordi rekordforsøget nu bliver mere spændende at formidle.

Begge både ligger allerede i Aarhus Lystbådehavn forud for starten på lørdag. Der vil være reportage og interviews fra optakten og starten på Round Denmark Races Facebook-side, og derudover er der etableret et samarbejde med Tractrac, så de to både kan følges via satellit-tracking på turen.

Kattegat er åben for fortolkning

Round Denmark Race Inshore sejles fra Aarhus på en bane, der åbner Kattegat for fortolkning, hvilket giver et nyt og spændende taktisk element. Det betyder, at benene fra passagen vest om Hjelm til Skagen er åbne, præcis som det er tilfældet fra Skagen til Kronborg.

Dermed er der ikke tvunget passage af øerne Anholt, Læsø og Hirsholmene. Det samme gør sig gældende for passagen af Endelave, hvor mindre både kan se fordel i at gå vest om øen, mens større både vil være nødt til at gå øst om øen.

Herudover er banen som følger: Start Aarhus, vest om Hjelm, nord om lystønde Skagen Rev BY, øst om Sjælland, øst om Saltholm, øst om Christiansø og Bornholm, nord om lystønde DW 80 i rute T, syd om Falster, Lolland, Langeland og Ærø, øst om Als, vest om Tunø med målgang i Aarhus. Omsejlingsretningen offentliggøres på skippermødet.

Referencetidsforsøget kan følges på Sailing Aarhus’ Facebook-side eller flere detaljer på Round Denmark Races ditto.

Frostboksen – en 38 fods selvbygger fra Faaborg – ligger allerede klar i Aarhus Lystbådehavn til at sejle Danmark rundt fra på lørdag kl. 10.

Det samme gør Astarte II – Jeanneau Sunfast 3600, der normalt holder til i København.