Danske Anne-Marie Rindom viste, at hun stadig er et skridt foran konkurrenterne i ILCA 6-klasse, da hun søndag sikrede sig VM-titlen i Texas efter hele ni måneders fravær fra kapsejladsbanerne. Kaløvig Bådelaugs Anna Munch sluttede som nummer 22 i et særdeles stærkt ILCA-felt.

Den olympiske mester, Anne-Marie Rindom, kom til VM i Texas med yderst begrænset konkurrence-erfaring fra ILCA 6-jollen siden triumfen i Tokyo. Derfor var forventningerne måske ikke så tårnhøje, som ville have været under normale omstændigheder, når den danske topsejler stiller til start.

Det startede da også en smule ”shaky”, men da den bedste halvdel af feltet i weekenden tog hul på guldsejladserne, så Rindom sig ikke tilbage. Efter 12 sejladser i omskiftelige forhold i Den Mexicanske Golf lød nettoscoren på 47, hvilket var hele 20 point mindre end Schweiziske Maud Jayet, der sluttede på 2. pladsen.

– Jeg er faktisk lidt overrasket over, at det gik så godt til slut. Jeg føler ikke, jeg fik den helt perfekte start på stævnet og kan mærke, at jeg er lidt rusten til at konkurrere. Farten og fysikken er god, men jeg har haft lidt problemer med at sejle konkurrence og være mange på startlinjen, fortalte Rindom efter VM-sejren og tilføjede:

– Jeg forbedrede mig dog rigtig meget i løbet af stævnet og formåede at holde koncentrationen til slut. I går (lørdag, red.) var en rigtig god dag for mig, hvor jeg fik en god føring. Men jeg har om nogen erfaring med, at det alligevel kan gå galt til sidst. Det gjorde det heldigvis ikke, og det er jeg superstolt over.

To danske ILCA 6-sejlere i top-25

Mens Anne-Marie Rindom reelt havde sikret sejren før sidste sejlads i kraft af en flot 2. plads i VM’s næstsidste sejlads, kæmpede feltet anden dansker, Anna Munch, for at holde fast i en flot top-20-placering. Desværre sluttede Kaløvig-sejleren med et par ”bløde” sejladser og gled ned på en samlet 22. plads.

Ikke desto mindre er det en fantastisk flot præstation at have to danske ILCA 6-sejlere i top-25. Hele 85 af verdens bedste kvinder i klassen stillede således til start i Texas, herunder alle sejlere fra OL’s top-10.

Anne-Marie Rindom, der har brugt det meste af året på at samle erfaring fra andre klasser end ILCA-jollen, sejler videre mod nye eventyr allerede tirsdag i denne uge, hvor hun deltager ved J/70 VM – en af de klasser, hun også har sejlet i årets løb. Se alle resultater fra VM i Texas her.

Foto: ILCA 6 event media