Anne-Marie Rindom kan juble igen. World Sailing har netop kåret den danske sejlerdarling til ”Årets Sejler” i Bermuda efter en så godt som perfekt sæson, der blandt andet bød på EM- og VM-guld.

Natten til onsdag dansk tid kunne den danske Laser Radial-sejler Anne-Marie føje endnu en flot titel til en i forvejen imponerende høst for 2019.

I Bermuda blev hun således hædret med den prestigefyldte titel som årets sejler i 2019 – den såkaldte Rolex World Sailor of the Year Award. Det stod klart, efter at offentlighedens stemmer i går blev lagt sammen med en sejlsportskyndig jurys evaluering.

Her faldt valget altså på den smilende aarhusianer, som repræsenterer Horsens Sejlklub. Anne-Marie Rindom vandt foran franske Delphine Cousin Questel, som har vundet intet mindre end syv PWA World Tour events i slalom og foil, og spanske Violeta del Reino, der vandt guld på hjemmebane i 2019 Para World Sailing Championship. Hos mændene vandt italienske Marco Grandoni titlen som årets sejler.

Tilbageblik på Rindoms fantastiske sæson

Anne-Marie Rindom har selv kaldt sin 2019-sæson for sin bedste nogensinde, og det er da heller ikke uden grund. Først vandt hun i april det stærkt besatte Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca, inden hun bare få uger senere snuppede guldet ved World Cup Genoa.

Det banede vejen for Anne-Maries første EM-guldmedalje, der kom i hus i Porto i maj. Her var hun helt suveræn fra dag ét, hvor hun lagde sig i spids. Siden så hun sig aldrig tilbage.

Anderledes hårdt måtte hun kæmpe for sagerne i juli, hvor det gjaldt VM i Japan. Trods en rigtig god forberedelse blev Anne-Marie forfulgt af sort uheld i mesterskabets indledning, inden hun langsomt, men sikkert kæmpede sig op gennem feltet for at sikre guld allerede inden sidste sejlads.

Den nærmest uhørt gode sæson blev rundet af med en fornem sølvmedalje ved World Cup i japanske Enoshima sidst i august, og nu udgør titlen som ’Årets Sejler’ så den dekorative glasur på toppen af sæsonens kage.

Sailing Aarhus ønsker Anne-Marie Rindom et stort tillykke med den nydelige titel og ikke mindst en outstanding sæson. Nu er kursen sat mod OL i Tokyo 2020, hvor Anne-Marie skal forsøge at veksle bronzemedaljen fra Rio i 2016 til en medalje af allerfineste karat.