Den danske verdens- og europamester i Laser Radial, Anne-Marie Rindom, er nomineret til ”årets sejler” i Rolex World Sailor of the Year Awards. Vinderen findes senere i oktober, men Anne-Marie er stolt over bare at være nomineret til dét, som hun kalder den fedeste pris.

Som om 2019 ikke har budt på titler nok for Anne-Marie Rindom, kan der være endnu en på vej. Således er hun netop blevet nomineret til den prestigefyldte titel Rolex World Sailor of the Year, som World Sailing tildeler årets sejler på verdensplan.

Nomineringen kommer – ikke overraskende – efter et noget nær perfekt år for den stærke Horsens-sejler, som har sin vante træningsgang i Aarhus. Tidligere i år vandt hun nemlig både EM og VM i Laser Radial samt stævnet Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Regatta in Palma de Mallorca først på året.

Bedste sæson nogensinde

Dansk Sejlunion fangede hende i Aarhus Internationale Sejlsportscenter under en træning, hvor hun med jysk ydmyghed erklærede sig stolt over blot at være nomineret:

”Det er helt vildt! Det er jo den fedeste pris at blive nomineret til. Bare det at blive nomineret er jeg så beæret over. Jeg er SÅ glad. Men jeg har haft en rigtig god sæson, og lige at toppe den med dét her kunne være så fedt,” siger Anne-Marie Rindom og uddyber om sin sæson:

”Jeg startede ud med at vinde på Mallorca. Og så var der World Cup’en i Genova, hvor det hele blev afgjort i Medal Race. Så havde jeg en ret god forberedelse mod EM. Her gik det supergodt fra start, og jeg ender med at vinde. Til VM havde jeg meget modgang i starten og troede ikke helt på det, men det gik så til sidst. Så det har været en sindssyg sæson. Den bedste nogensinde,” forklarer hun til DS.

Stem på Anne-Marie – afgørelsen falder 29. oktober

Anne-Marie er én af tre stærke kvinder, som er nomineret til årets sejler, der kåres den 29. oktober på Bermuda. Hun er oppe mod den franske windsurfer Delphine Cousin Questel og den spanske sejler Violeta del Reino.

Den 22. oktober åbner afstemningen for alle, der kan stemme på deres favorit. Stemmerne vægter 50 pct., mens de resterende 50 pct. afgøres af World Sailings jury.

Vi sørger for at del et link til afstemningen, når den åbner, på vores facebookside og håber, I vil bidrage med en stemme. Vi glæder os til afgørelsen den 29. oktober.