Se Aarhus Ø’s kunstneriske fyrtårn tage form

Kunstnerne Peter Birk fra Galleri Grisk og Hans Krull står bag det kreative projekt ”Det Kunstneriske Fyrtårn”. Omdrejningspunktet er et syv meter højt fyrtårn, som dekoreres og fremover skal pryde Aarhus Ø. Se fyrtårnet tage form og oplev flere af de aarhusianske kunstneres værker i Sejlsportscenteret.

Udfordr dine venner til et spil petanque

Hver dag i løbet af Sailing Aarhus Week 2019 er der mulighed for at spille petanque i stemningsfulde, maritime omgivelser. Udfordr dine venner i den ædle kuglestødssportsgren – evt. på sofistikeret vis med et godt glas vin fra VinDanmark i hånden.

Slæng dig i vores stemningsfulde ”sailors lounge”

Slap af, nyd udsigten over Aarhusbugten og indånd den maritime stemning i vores hyggelige sailors lounge. Sailors lounge er skabt i samarbejde med REUSE og Aarhus Søfarts Museum.

Maritim udstilling ved Aarhus Søfarts Museum

Gå på opdagelse i Aarhus Søfarts Museums udstilling af flotte skibsmodeller og effekter i Sailors Lounge. Aarhus har en lang søfartstradition, og havnen har helt tilbage fra vikingetiden spillet en central rolle i byens udvikling.

World Perfekt sætter fokus på bæredygtighed

Vær med til at skabe en bæredygtig folkefest. World Perfect vil være tilstede, som i samarbejde med Sailing Aarhus vil sørge for en festivaluge i bæredygtighedens tegn. Der vil være fokus på en grøn profil med bæredygtig affaldssortering, samt læring om, hvordan vi kan blive bedre til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen på både land og vand.

Bliv ”Ramasjang Redder” i Sailing Aarhus Week

Den populære børnekanal ”Ramasjang” giver de yngste et indblik i havmiljø og bæredygtighed. Saml skrald til skraldebåndet, byg din egen mini-båd i ”det lille skibsbyggeri”, opdag hvad et fiskenet kan gemme og bliv ”Ramasjang Redder” i samarbejde med Ramasjang.

Hans Krull og Peter Birk udstiller egne maritime værker

Under hele Sailing Aarhus Week 2019 sørger multikunstner Hans Krull og Peter Birk, kunstner og stifter af Galleri Grisk, for masser af kønt at kigge på i Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Den kreative duo udstiller nemlig maritime værker, især malerier, inde i sejlsportscentret. Så kig forbi og lad dig inspirere.

Gratis rundtur på en ægte Ocean Race-båd

Sailing Aarhus byder kvit og frit gæster velkommen ombord på de imponerende Ocean Race-både, som besøger Aarhus i forbindelse med The Ocean Race European Tour. Men kom i god tid, da der er begrænsede plads ombord.

Kl. 10.00 – 12.00

Hop On Hop - Hop Off imellem Aarhus C og Aarhus Ø

Tag på havnerundfart ombord på det kulturhistoriske skib MS Tunø. Sejl med på en guidet tur og hør de spændende fortællinger om byens historie og udvikling. Der er mulighed for Hop On and Off-billet, der gælder hele Festugen eller en enkeltbillet på én fast afgang.

Se afgange og priser HER

Fredagsbar for alle

Invitér vennerne, kollegerne, familien, naboen eller en helt femte med til fredagsbar hver fredag eftermiddag, hvor vi skruer op for hyggen og fællesskabet. Nyd en kold forfriskning og udfordr dine venner i petanque eller bob med Aarhusbugten og lystbådehavnen som smukt bagtæppe.

kl. 16.00 – 20.00

Styrk kroppen med TRX-træning

Danmarks bedst kvalificerede TRX-instruktører fra TRX Aarhus leverer træning for alle. Her er noget at hente, både for den erfarne og for den, der er helt ny i TRX-stropperne. Kun 12 pladser pr. hold, så tilmelding er nødvendigt. Pris pr billet 50kr. Læs mere om TRX og TRX Aarhus her https://trxaarhus.dk/ 
Tilmelding via link: https://bit.ly/2PkaCMX

Padleskole og kano-bro med GoPaddle

Lån en gratis kano og vær med til at lave en levende kanobro mellem GoPaddle på Fiskerivej 28A og Sejlsportscentret. Det er muligt at sejle både fra GoPaddle og Sejlsportscenteret. I padleskolen kan du også prøve sup. Og høre om kajak. Og tag en snapper med og snup affaldet, hvis du møder noget på din tur. Vores kanoer er nemlig miljøkanoer. #LitterGo

kl. 10.00 – 14.00

Videoseminar med officelab - film dig til dit næste job

Gør indtryk så du ikke forsvinder i mængden. Det du kan få frem i en video, er lige præcis det, der er så svært i den skrevne ansøgning – dig. Det er her man kan se glimtet i øjet og få en meget bedre fornemmelse af dig som menneske og kollega. Denne workshop gør dig super skarp på netop videoansøgningen så du kan filme dig til dit næste job. Læs mere: https://www.officelab.dk/kurser/maalrettede-kursus-korte-og-effektive/

Kl. 8.15 – 15.45

Fra Fiji til Australien mellem hajer og høvdinge

Da Nicolai Bornholm Nielsen blev færdig som lærer i 2010 fik han job, på et dansk skibsprojekt i Stillehavet. De næste 11 måneder så han Fiji, New Zealand, Vanuatu, Ny Kaledonien og Australien. I dette foredrag fortæller han livligt, om sine oplevelser i og imellem de forskellige lande. Passager i storm, Kava med lokale høvdinger og dykning imellem ørigernes smukke koralrev. Køb biller HER

KL. 19.30

Start din lørdag med blid morgenyoga

Yin Yoga foregår i rolige, meditative og gulvbaserede stillinger á 3-6 minutters varighed. Det gavner smidigheden, blødgør bindevæv og løsner spændinger. Yogaarrangementet er gratis, varer 60 min, og er for alle, som blot skal medbringe måtte, håndklæde og vand. Hot Yoga Aarhus står bag eventen.

Kl. 09.00

Sejltur med Fregatten Jyllands Robarkasse

Robarkassen er Fregatten Jyllands største jolle med sine knap 10 meter. Det er en kraftig bygget bådtype med syv par årer, og hver lørdag og søndag kan du prøve en tur i arbejdsfartøjet, der er en tro kopi af den originale robarkasse, som var med fra Fregattens første færd i 1862. Turen varer en time og koster 150 kr., men så falder der til gengæld også en røverhistorie eller to af fra skipper.

Kl. 12.00 – 16.00

SwapFiets har styr på cyklen

 Under Sailing Aarhus Week kan du møde Swapfiets, som står bag et simpelt og smart cykeludlejningskoncept. 

Begge lørdage står de klar med en pop-up servicestation, hvor man kan få et cykeltjek, service og høre mere om, hvad Swapfiets kan tilbyde – nemlig et cykelabonnement til en fast lav pris med alt inkluderet. Der bliver også mulighed for at vinde fede præmier.

Ryk arbejdspladsen ned til sejlsportscenteret

Lad dig inspirere af maritime omgivelser og sæt gang i de kreative tanker, når Sailing Aarhus i samarbejde med Officelab inviterer alle iværksættere, freelancere og studerende til at flytte kontor til pladsen, hvor der skabes et fedt workspace i maritime rammer. Der vil være diverse oplæg om iværksætteri, CVR-registrering og video-CV. Mere information følger.

Gå på opdagelse i Fever-Trees krydderurtehave

Få inspiration til at ”pimpe” din drink, når Fever-Tree åbner deres botaniske krydderurtehave for alle drinks-connaisseurer.

Havet husker - Ved skattejæger Stig Thornsohn

Man siger jo at ”havet sletter alle spor”, men sådan er det ikke: HAVET HUSKER, og vi er en del af hukommelsen. Sørøvere, fribyttere og eventyrere er salte iværksættere i et udfordrende hav fyldt med bureaukratiske rev og økonomiske storme, men de spændende historier er det værd. Det handler om at kvalificere fascinationen… og smage på historien. Vi fandt nogle gamle stentøjsflasker med øl fra 1861. White Labs i San Diego fandt levende gær, som vi har opdyrket – og sammen med Mikkeller har vi genbrygget verdens ældste øl på verdens ældste gær. WRECK ALE, Neva 1861. Køb billet HER

Kl. 19.30 – 21.30  

Bliv klogere på søfartssikkerhed med SejlSikkert

Bliv mere sikker i din færden på vandet, når SejlSikkert indbyder interesserede til et hyggeligt arrangement om søfartssikkerhed og bl.a. demonstrerer ”mand-over-bord”. Læs mere og tilmeld dig via linket HER

Kl. 16.30 – 18.30  

Fri gin & tonic-bar og pil-selv rejer

Forkæl dig selv med hele tre timers gin & tonic og pil-selv rejer ad libitum i samarbejde med Fever-Tree Danmark, der arrangerer et såkaldt ”Pink Cap Party”. Foruden mad og drikke serverer lokale DJ Thode sprøde lounge-rytmer fra pulten. Se mere og køb billet på www.facebook.com/events/869906310048369/.

Kl. 17.30 – 20.30