Sailing Aarhus byder onsdag d. 28. august på gratis rundvisning på en af de to VO65’ere, som gæster Aarhus til The Ocean Race European Tour. Bådene skal konkurrere i den ikoniske kapsejlads The Ocean Race i 2021-2022. Rundturen bliver samtidig startskud til Aarhus Ø’s nye maritime festival – Sailing Aarhus Week.

Når Aarhus Festuge i år skydes i gang, får den aarhusianske kulturfestival selskab af et nyt maritimt modstykke på Aarhus Ø. Sailing Aarhus står nemlig bag Sailing Aarhus Week, der skal samle Aarhus Ø og bringe bydelen tættere på resten af byen.

Faktisk har Sailing Aarhus Week 2019 været så ivrige efter at komme i gang, at der den 28. august tyvstartes med en – for sejlsportsinteresserede – helt eksklusivt event.

The Ocean Race European Tour lægger således vejen forbi Aarhus Ø, hvor der onsdag den 28. fra kl. 10.00 til 12.00 arrangeres ’åben båd’ ombord på de spektakulære VO65’er-både, som i 2021-2022 skal konkurrere i den verdensomspændende The Ocean Race.

Gratis og åben for alle

Arrangementet er ganske gratis, og alle – sejlsportsinteresserede eller ej – er velkomne. Vi anbefaler dog folk at komme i god tid, da der kan være pres på båden.

Vil man have den fulde ”Ocean Race Experience”, er der også mulighed for at deltage i et større Ocean Race-event, hvor der blandt andet sejles matchrace. Dét arrangement er dog ikke gratis og sker torsdag og fredag henholdsvis den 29. og 30. august fra kl. 14.00.