Århus Windsurfing Klubs Johan Søe kan kalde sig Europas bedste IQ Foil-surfer under 21 år. Det skete efter en rutsjebaneafslutning ved EM-stævnet på Gardasøen og en samlet 21. plads i det stærke felt af 154 af verdens bedste surfere. Lærke-Buhl Hansen blev bedste kvindesurfer på en 51. plads.

Da Århus Windsurfing Klubs Johan Søe i andet heat på sidste dag gik den forkerte vej rundt om et mærke og måtte se sin andenplads forvandlet til en 11. plads, kunne man som iagttager frygte, at fejlen ville koste på den mentale konto.

Heldigvis viste den unge Aarhus-surfer stort mentalt overskud og tog heatsejren i den efterfølgende sejlads. Og dermed var vejen banet til en flot samlet 21. plads og titlen som bedste U21-sejler og dansk europamester i IQ Foil.

– Jeg er stolt over at være blevet europamester i et rigtig stærkt felt af U21-sejlere. Desuden er jeg meget glad for min stabilitet i løbet af stævnet. I sidste ende sluttede jeg på 21. pladsen i senior-feltet, lød det fra europamesteren efter EM-stævnet via sin Facebook.

Buhl-Hansen sluttede EM midt i kvindefeltet

Den fornemme 21. plads sikrede samtidig Johan Søe en placering som stævnets bedste dansker på tværs af kønnene. Lærke Buhl-Hansen, som i denne sæson har skiftet det uddøde RS:X-bræt med IQ Foil, blev næstbedste dansker på en samlet 51. plads blandt 95 surfende kvinder. Feltets øvrige kvinde-surfer, Sofie Hammeken, blev nr. 84.

Næstbedste danske herresurfer på Gardasøen blev Mads Jepsen på en godkendt 67. plads, mens Niklas Lillelund blev nr. 81, Alfred Dixen nr. 102, Christoffer Damgaard nr. 105, Kasper Storvang nr. 134 og Anders Eliasen nr. 137. Se alle EM-resultater her.

Den samlede vinder af mændenes EM blev den franske verdensmester Nicolas Goyard. Hos kvinderne gik EM-titlen til Helene Noesmoen, der ligeledes sejler under fransk flag.

Overblikket over danske EM-resultater:

Herrer (154 surfere):

21: Johan Søe

67: Mads Jepsen

81: Niklas Lillelund

102: Alfred Tang Dixen

105: Christoffer Damgaard

134: Kasper Storvang

137: Anders Eliasen

Damer (95 surfere):

51: Lærke Buhl-Hansen

84: Sofie Hammeken

 

Foto: Moen Photo