Coronakrisen vender op og ned på hverdagen for de aarhusianske elitesejlere, som skulle have været til OL om tre måneder. Selvom det er usikkert, hvornår 49erne Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen igen kan sejle konkurrence, får de det bedste ud af situationen med masser af træning på Aarhusbugten og tid til familien.

Om små tre måneder skulle den aarhusianske 49er-duo med Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen have været på vandet i Japan for at kæmpe med om prestigefyldte OL-medaljer. Så ramte coronakrisen hele verden, og mens OL i Tokyo er flyttet til 2021, står Warrer og Precht tilbage i Aarhus uden egentlig at vide, hvornår de igen kan få lov at sejle konkurrence.

– At flytte OL var det helt rigtige at gøre. For at være ærlig, så gik jeg også og ventede på en undskyldning for, at vi at kunne fortsætte vores udvikling i et år mere. Så på den måde var det en glædelig nyhed for mig trods situationens alvor, fortæller Jakob Precht Jensen fra Aarhus Sejlklub med reference til duoens opadgående formkurve.

Han peger på hele usikkerheden som noget af det sværeste at håndtere under coronakrisen. Alt er vendt på hovedet, og ingen ved, hvornår de igen kan blive matchet op med de bedste i klassen til stævner, som langt hen ad vejen er det, der driver en elitesejler.

– Hele situationen har selvfølgelig stor indvirkning på vores planlægning. Vi ved ikke, hvilke stævner, der bliver afholdt, og om vi overhovedet må komme ud af landet på det tidspunkt. Vi er begyndt at træne hjemme i Aarhus, og vi nyder at være på vandet igen. Men et helt år alene i Aarhus kunne godt blive lidt ensidigt, lyder det fra Jakob Precht Jensen.

Heldigvis har Warrer og Precht en flok dygtige, unge 49er-sejlere at sejle med i Aarhus samt 49erFX’erne, som også er gode at træne med. Selvom der er en verden til forskel i forhold til at konkurrere mod dem, som man ligger side om side med på startlinjen til OL, VM, EM og andre internationale stævner.

Savner hverdagen trods tid til familiesamvær

Forsamlingsforbud og nedlukning af idrætsfaciliteter landet over giver udfordringer for de fleste elitesportsudøvere. Det gælder også for Warrer og Precht, som har været nødsaget til at tilpasse træningen for at tage højde for de begrænsninger, som coronasituationen giver.

– Vi sejler mandag til fredag, ligesom vi normalt gør i de perioder, hvor vi er hjemme. Dog er der en ulempe ved, at vores styrketræningslokale i sejlsportscentret har været lukket. Så for mig har den stået på masser af løb i naturen og armbøjninger og mavebøjninger hjemme på gulvet, siger Jakob Precht Jensen med et grin.

Selvom Jakob Precht Jensen og Jonas Warrer savner hverdagen og tripper efter at komme i gang med at sejle stævner, er der alligevel noget at glæde sig over.

– Det er utroligt mærkeligt at være hjemme i så lang en periode. Det positive er dog, at det giver rig mulighed for at tilbringe tid med min kæreste og nærmeste familie over en længere periode, afslutter Jakob Precht Jensen.

Aarhus-jollen med Warrer og Precht sikrede sig endegyldigt pladsen ved OL, da de tilbage i februar sluttede på en flot 7. plads ved VM i Australien. To-mands-teamet, der i skrivende stund er bedste danske båd på World Sailing-ranglistens 16. plads, har allerede proklameret, at de går efter en medalje, når det udsatte OL sejles i 2021.