Kaløvig Bådelaug er den 7.-8. maj værter ved Aarhus Spring Regatta 2022 i tæt samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhusbugtens øvrige klubber. Stævnet er det største på tværs af klubberne i mange år med op til 300 forventede sejlere. Tilmeldingen blev skudt i gang i denne uge, og arrangørerne håber på en stærk debut til DS Grandprixet, der er kommet til Aarhus for at blive.

Sejlerne tripper formentlig hastigere end sædvanligt forud for en sæsonstart. De seneste to år med corona har gjort det svært at afvikle store stævner, men i år genoptages stævneaktiviteterne uden restriktioner. Én af kalenderens første på Aarhusbugten bliver Aarhus Spring Regatta, hvor stævnearrangørerne fra Kaløvig glæder sig til at åbne sæsonen.

– Det er første gang i mange år, at klubberne samarbejder på tværs om så stort et jollestævne. Det er fedt, at vi samler kræfterne. Der har ikke været mange af de store stævner længe, så derfor håber vi, at rigtig mange vil tilmelde sig Aarhus Spring Regatta på trods af, at det ikke er et ranglistestævne, fortæller Helle Wilkens, der er frivillig og del af styregruppen i Kaløvig.

Aarhus Spring Regatta, som det aarhusianske Dansk Sejlunion Grandprix er døbt, foregår i Kaløvig Bådelaug i samarbejde med Sailing Aarhus og med hjælp fra Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten og Marselisborg Sejlklub. I Kaløvig forventer man ifølge Helle Wilkens mellem 250 og 300 sejlere plus forældre, trænere, hjælpere, officials og øvrige deltagere.

Fed stævneoplevelse i vente i Kaløvig

Klasserne 29er, Zoom 8, ILCA 4, 6 og 7, Europe, RS Feva og Tera Sport og Pro, A-Cat, Hobie 16 samt Optimist A, B og C er inviteret. Tilmeldingen åbnede 1. april, og med kun én måned til start er Kaløvig Bådelaug, Sailing Aarhus og klubberne ved at få styr på de sidste detaljer.

– Vi er rigtig fint med. Vi har godt styr på alle de overordnede ting og er i gang med at hverve de sidste frivillige. Vi har gjort meget ud af at skabe en god oplevelse for sejlerne, f.eks. ved at lave en sailors lounge med borde, bænke, skærme med billeder og resultater samt et stort arrangement lørdag aften for alle deltagere, fortæller Helle Wilkens.

Der vil være mulighed for at købe mad, drikke og is på havnen i løbet af stævnet. Samtidig arbejder Sailing Aarhus på at etablere en såkaldt ’Blue Zone’ – en lille interimistisk pressezone, hvor sejlere og trænere kan lade sig interviewe.

Selvom det er længe siden, at Aarhus seneste hostede et DS Grandprix-stævne, håber arrangørerne, at Aarhus Spring Regatta bliver et årligt tilbagevendende stævne. DIF & DGI’s foreningspulje har desuden valgt at støtte stævnet i Kaløvig økonomisk.

Sailing Aarhus arbejder for øget klubaktivitet

Sailing Aarhus, der måske mest er kendt for store internationale sejlsportsevents, har i løbet af de senere år rettet større fokus mod ungdom og bredde i samarbejde med klubberne som et led i den eksisterende udviklingsstrategi.

– Vi ønsker at understøtte klubberne i arbejdet med talent- og breddeudvikling, således at vi ikke kun satser på eliten, men favner hele spektret fra ungdom til elite. Vi vil gerne lave flere events og stævner, som ’rager’ ind i klubberne og støtter de tiltag, klubmedlemmerne selv brænder for, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen og tilføjer:

– Vi vil blandt andet assistere klubberne i hvervningsarbejdet fremover, så vi øger aktivitetsniveauet og giver dem mulighed for at tage ejerskab på flere stævner og events.

Tilmeldingen til Aarhus Spring Regatta 2022 kan findes her. Som nævnt håber både Kaløvig, Sailing Aarhus og resten af klubberne i Aarhusbugten, at rigtig mange vil støtte arrangementet og tilmelde sig. Fristen er 28. april med mulighed for eftertilmelding mod højere startgebyr – se notice of race for mere information.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto