I dag, mandag, indledes jagten på EM-medaljer, når godt en håndfuld aarhusianske både på tværs af 49er-, 49erFX- og Nacra 17-klasserne krydser klinger med de bedste europæiske sejlere i sydengelske Weymouth.

Et af årets store sejlsportsmæssige højdepunkter for sejlerne i 49er, 49erFX og Nacra 17-klasserne finder sted i den kommende uge, hvor EM afvikles i den Engelske Kanal.

Her er Danmark repræsenteret med 12 både, hvoraf halvdelen har rødder i aarhusianske klubber under Sailing Aarhus. I 49erFX-klassen har vi på papiret de bedste muligheder for medaljer, når Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, Aarhus Sejlklub, sætter båden i vandet i selskab med søstrene Johanne og Andrea Schmidt fra Kaløvig Bådelaug.

I herrernes 49er-klasse stiller vi også stærkt til start med Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen samt Michael Hansen og Mathias Lehm Sletten. Alle fra Aarhus Sejlklub. Endelig stiller Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, Aarhus Sejlklub, samt Clara Nielsen og Jesper Vogelius, Kaløvig Bådelaug, op i Nacra 17-klassen.

Sejladserne indledes mandag formiddag og afsluttes søndag, hvor der er ’medal race’ og præmieoverrækkelse. For alle sejlere gælder det, at der foruden medajler af guld, sølv og bronze er billetter til et OL-event på spil, som giver gode forudsætninger for at levere ved OL i Tokyo.

 Tætteste felt i 49er-klassens historie

Ifølge 49er-klassen selv er feltet ved dette års EM det tætteste i klassens historie. Dermed får de aarhusianske drenge konkurrence til fingerspidserne, når det senere i dag går løs i det engelske. Det betyder, at flere sejlere har fundet vej til Weymouth flere uger før for at deltage i et træningsstævne forud for EM.

Det gælder dog ikke Aarhus Sejlklubs duo Michael Hansen og Mathias Sletten, der har haft brug for at fokusere på andre ting frem mod EM.

”Vi følte, vi havde mere behov for at arbejde med de små detaljer, og derfor har vi haft en god træningsperiode hjemme i Danmark, hvor vi har rykket os. Vi har også skiftet til en båd, som vi har en bedre følelse med, og det håber vi kan udmønte sig i et bedre resultat. Vi er i hvert fald sultne efter at præstere,” fortæller Mathias Sletten.

Sejlerduoen, der har et ambitiøst mål om OL-medaljer i Tokyo i 2020, har trods det missede opvarmningsstævne ikke ligget på den lade side, afslører de.

”Vi har været ude stort set hver dag og trykke max til den i korte intervaller, siden vi ankom. Det handler om at lære stedet og forholdene at kende, og så handler det om at være totalt udhvilet og topklar til at præstere. Det er det allervigtigste op til stævnestart,” lyder det fra Mathias Sletten.

Han er dog forsigtig med at spå om en placering, men håber på et godt resultat.

”Vi er ikke favoritter, men det ville være fedt at stemple ind – ikke mindst for os mentalt,” fortæller Mathias Sletten, der også godt kunne tænke sig en plads ved test-OL lidt senere i år. Glipper det, ændrer det dog ikke noget for duoens plan om at nå gennem OL-nåleøjet.

Sailing Aarhus følger både Michael Hansen, Mathias Sletten og alle de andre aarhusianske sejleres EM-stævne, og du kan følge med løbende på Facebook.