Det blev ikke til nogen danske topplaceringer ved det netop afholdte World Cup-stævne ud for Palma de Mallorca, men den aarhusianske windsurfer Johan Søe sikrede sig en OL-plads. 

Fra 29. marts til 6. april blev World Cup-stævnet “The Trofeo Princesa Sofía Mallorca” afholdt. Det var den første store konkurrence i alle de olympiske sejlklasser forud for OL i Paris og fandt sted ud for Mallorcas største by Palma og i bugten øst for. 

Til OL i windsurfing

En række sejlere med base i Aarhus-området var repræsenteret på vandet, herunder Johan Søe fra Aarhus Windsurfing Klub. Han deltog i herrernes IQ FOIL-klasse og fik en samlet 11. plads og kvalificerede sig dermed til OL med en snæver margin ned til nærmeste konkurrent i den interne danske OL-udtagelse. Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus Sejlklub windsurfede sig til en 24. plads i kvindernes klasse. 

ILCA 6

Anna Munch fra Kaløvig Bådelaug var også at finde til World Cup-stævnet og sejlede sig til en 11. plads i ILCA 6-klassen og sluttede to pladser bedre end OL-guldvinderen Anne Marie Rindom på en 13. plads.

49’ere

Jakob Precht Jensen fra Aarhus Sejlklub sluttede sammen med 49’er-makkeren Frederik Rask på en 37. plads. De to blev slået af et andet dansk par,  Daniel Nyborg og Nikolaj Hoffmann Buh, som sluttede noget højere på en 18. plads. I kvindernes 49’er FX-klasse sluttede søstrene Johanne Schmidt og Andrea Schmidt fra Kaløvig Bådelaug på en 19. plads. Tidligere på året kvalificerede de sig til OL.

Så samlet set blev det ikke til nogen medaljer for de danske eller aarhusianske sejlere i denne omgang. Men konkurrencen har med garanti givet dem alle endnu mere blod på tanden frem mod det store mål: OL 2024 i Paris.