Fire klasser dystede på Aarhusbugten i Aarhus Festuge Cup i weekenden. Det gav DM-titel til Dulong Andreasen trods 2. plads i Contender, sejr til Vejlebåd i H-båd, triumf til Kaløvigbåd i Wayfarer og endelig guld til Kertemindebåd i folkebådsklassen i et helt nyt format under Sailing Aarhus Week.

Sejlere på tværs af klasserne dystede traditionen tro på Aarhusbugten i weekenden, hvor Aarhus Festuge Cup 2019 blev afviklet ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Dette år blev festugecuppen testet i et andeledes setup – nemlig Sailing Aarhus Week, der er en ny, maritim festival på initiativ af Sailing Aarhus i samarbejde med Aarhus Festuge. Det tilføjede stævnet en mere kulørt og festlig dimension, og da finalen i Sejlsportsligaens 1. division samtidig blev afgjort samme sted, gav det lidt ekstra til sejlsportsfesten.

Tysk verdensmester sejrede i Contender

Der var mest på spil i festugecuppens Contender-klasse, hvor der blev kæmpet om et reelt DS-DM. Her sejrede den tyske verdensmester og letvindsspecialist Max Billerbeck foran Søren Dulong Andreasen.

Ifølge DS’ statutter kan en ikke-dansker ikke vinde et DM, og derfor tog Dulong Andreasen fra Hellerup sig af guldet og DM-titlen, mens Jesper Armbrust fra Aabenraa og Jacob Kristensen tog sig af henholdsvis sølv og bronze.

Et lille kuriosum var, at man i Tyskland ikke har samme regler for et nationalt mesterskab, hvor Dulong Andreasen tidligere vandt foran Max Billerbeck, og derfor valgte den nyslåede danmarksmester – på sportslig vis – at forære tyskeren sin præmie.

Medaljerne kom godt rundt i landet

I H-bådsklassen gjaldt det efterårets allerførste ligastævne, og her var Vejle-skipper Claus Hovgaard og hans gaster først over stregen foran Anders Bertelsen fra Aarhus, som ellers havde vundet de tre forgangne år. Hans Ebler fra Vejle blev nummer 3 efter at have ligget i spidsen på førstedagen.

I folkebådsklassen vandt Per Buch fra Kerteminde suverænt foran Per Røssel fra Faaborg og Peder Bo Nielsen fra Bugten i et beskedent felt, der blot talte ni både.

Endelig var der guld til Mogens Just og Bo Jarvig fra Kaløvig i Wayfarerklassen. De vandt foran Jens Peter og Hans Jørgen Riber fra Ho Bugt samt Martin og Sofie Bak fra Farum. Dermed blev medaljerne fordelt godt rundt i landet ved dette års festugecup.

Sailing Aarhus håber større sejlerfest i fremtiden

Sailing Aarhus Week er som nævnt et nyt intitativ, men håbet er et lignende setup til næste år. Der skal dog arbejdes på at gøre stævnet mere attraktivt for alle klasserne, eksempelvis ved at afvikle festugecuppen som DM for så mange klasser som muligt, fortæller Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

”For os er det år-1 i forhold til at kombinere et sejlsportsstævne og festugeaktiviteter. Vi er selvfølgelig interesserede i at gøre det bedst muligt for sejlerne. Planen er, at vi skal holde evalueringsmøder med klasserne om, hvordan vi kan udvikle tingene og gøre det bedre. Er der opbakning til at udvide rammerne fra i år, så det bliver en fed sejlerfest, vil vi gøre det”, forklarer Jon Koch Hansen.

Han håber på, at Sailing Aarhus Week bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, som år for år vil vokse sig større.

Det korte overblik over resultaterne fra Aarhus Festuge Cup 2019:

Contender:

 1. Max Billerbech (Wassersportverein Kollmar e. V.)
 2. Søren Dulong Andreasen (Hellerup Sejlklub)
 3. Jesper Armbrust (Aabenraa Sejlklub)

Wayfarer:

 1. Mogens Just og Bo Jarvig (Kaløvig Bådelaug)
 2. Jens Peter Riber og Hans Jørgen Riber (Ho Bugt Sejlklub)
 3. Martin Bak og Sofie Bak (Farum Sejlklub)

Folkebåd:

 1. Per Buch, Per Puck og Lars Tjørnvig (Kerteminde Sejlklub)
 2. Per Røssel, Jesper Bo Hansen og Robert Hansen (Faaborg Sejlklub)
 3. Peder Bo Nielsen, Jørgen Halle og Maria Kirkeby (Sejlklubben Bugten)

H-båd:

 1. Claus Hovgaard, Palle Koch og Jacob Hald (Sejlklubben Neptun Vejle)
 2. Anders Bertelsen, Christian Schulz og Betina Jepsen (Aarhus Sejlklub)
 3. Hans Ebler og Jan Jacobsen (Sejlklubben Neptun Vejle)

Podiet i H-bådsklassen med Claus Hovgaard og co. øverst.

Podiet i Wayfarerklassen med Morgens Just og Bo Jarvig på toppen.

Podiet i folkebådsklassen – dog tomt på 3. pladsen.