Når Sailing Aarhus Week til sommer går løs for andet år i træk, bliver det med et DS-grandprix i første weekend, oplyser Dansk Sejlunion. Det glæder Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen, som håber at gøre grandprixet til en årligt tilbagevendende begivenhed i forbindelse med den maritime festival.

Nu kan der sættes kryds i sejlsportskalenderen ud for den 29. – 30. august 2020. Det bliver nemlig datoen for Dansk Sejlunions grandprix i Aarhus. Grandprixet kommer til at foregå i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der vil være pyntet op til stor sejlsportsfest.

Samme weekend tages der således hul på den maritime festival Sailing Aarhus Week, og det er ikke helt tilfældigt, at det nu falder sammen med grandprixet, afslører Jon Koch Hansen, der er direktør i Sailing Aarhus.

– Vi er enormt glade for at få tildelt et af Dansk Sejlunions Grandprix-stævner. Vi har længe håbet på at lokke et grandprix til Aarhus, så vi både favner ungdommen i første weekend og de voksne i sidste med bl.a. Aarhus Festuge Cup. Nu har vi skabt den balance, så Sailing Aarhus Week kan blive en fest for alle, fortæller Jon Koch Hansen, som gerne vil gøre et DS Grandprix til en fast del af Sailing Aarhus Week.

– Vi har en god dialog med Dansk Sejlunion om et tilbagevendende grandprix. Uanset hvad glæder vi os til at bygge noget nyt op omkring Sailing Aarhus Week. Vi går selvfølgelig efter at skabe et fantastisk ungdomsstævne, og på sigt vil vi også gerne involvere e-sailing mere.

Hele grandprix-kalenderen er offentliggjort

Om det bliver til et tilbagevendende grandprix i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, må tiden vise. I første omgang handler det om at levere et uforglemmeligt 2020-stævne.

I samme øjeblik, som Sailing Aarhus fik tildelt et stævne, blev hele grandprix-serien og DM for 202o offentliggjort. Det ser sådan ud:

  • GP1: 2.-3. maj – Skive Sejlklub
  • GP2: 16.-17. maj – Kolding Sejlklub
  • GP3: 30.-31. maj – Kerteminde Sejlklub (Sailxtreme)
  • GP4: 29.-30. aug. – Sailing Aarhus (dette grandprix vil i 2020 have en begrænsning i, at Optimister IKKE inviteres)
  • GP5: 26.-27. sept. – Skælskør Amatør-Sejlklub (Harboe Cup)
  • UDM: 12.-13. sept. – Skærbæk Bådeklub

Det er i øvrigt første gang nogensinde, at et DS-grandprix afholdes i Aarhus International Sejlsportscenter.