29er: Endnu et stort sejlsportsmesterskab kommer til Aarhus. I 2021 bliver Smilets By vært ved 29er-klassens verdensmesterskab, ligesom det var tilfældet i 2013. Det er en stor cadeau til Aarhus som sejlsportsby, lyder det fra Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen, der sammen med forenings medlemsklubber får roret ved mesterskabet.

Aarhus bliver igen værtsby for 29er-klassens verdensmesterskab. Det bekræfter klassen i svaret på det bud, som Sailing Aarhus og medlemsklubberne i samarbejde med 29er-klassen Danmark, Sport Event Danmark, Dansk Sejlunion og Aarhus Events afgav tidligere i år.

”Vi er enormt stolte over at kunne lokke endnu et VM til Aarhus. Det bekræfter endnu en gang, hvor dygtige vi er i vores by til at afvikle internationale sejlsportsevents. Det bliver utroligt spændende at få besøg af 29er-sejlerne, og vi forventer sejlere fra over 25 nationer til det kommende VM i 2021,” fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen, mens Sport Event Danmark stemmer i:

”Vi kan vist alle blive enige om, at Aarhus er sejlenes og sejlernes by. Sidste år blev verdensmestrene i samtlige olympiske klasser kåret netop i Aarhus. Derfor er det også glædeligt, at endnu et mesterskab har sat kurs mod byen og bugten. Vi kan således nu se frem til 29er VM i 2021,” lyder det fra Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark.

Godt rustet til VM i 2021

Aarhus var også vært ved 29ernes VM i 2013, og nu har den internationale klasse altså igen peget på Aarhus som værtsby.

”Meget er sket siden 2013, og vi lægger bestemt ikke skjul på, at vi er glade for at se 29er-klassen tilbage i Aarhus. For det første har vi opdateret rammerne om verdensmesterskabet, som skal afholdes i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, og for det andet har vi et meget stærkt 29er-miljø i Aarhus. Det passer derfor glimrende ind i vores strategi om at udvikle sejlsporten i Aarhus,” fortæller Jon Koch Hansen.

Der er endnu ikke sat en endelig dato for, hvornår i 2021 verdensmesterskabet løber af stablen, men det forventes, at over 200 besætninger på tværs af mere end 25 nationer vil stille til start i Aarhus. I samme ombæring melder 29er-klassen ud, at europamesterskabet vil foregå i spanske Valencia.