Efter 9 intense banesejladser med skiftende føringer, måtte den Århusianske 12mR Kiwi Magic se sig slået i kampen om Europamesterskabet af den fransk tidligere Americas Cup skipper Marc Pajot i båden French Kiss, og måtte nøjes med 2. pladsen og sølvmedaljen.

Skipper Johan Blach Petersen og hans mandskab ombord på Kiwi Magic – primært fra Marselisborg Sejlklub – kæmpede bravt og førte mesterskabet efter 4 sejladser, men en tyvstart og et par ikke så gode starter bragte Marc Pajot foran. Dog var det Århusianske mandskab tæt på at vinde det manglende point i den sidste sejlads, hvor de førte hele vejen indtil 200 meter før mål, hvor vinden døde og først kom med bådene bagfra.

– Det var meget udfordrende sejladser på et højt niveau, med stjerne-sejlere på flere af bådene såsom Torben Grael fra Brasilien og den svenske Americas Cup skipper Magnus Holmberg m.fl., udtaler skipper Johan Blach Petersen.

På billedet herunder ses Kiwi Magics besætning efter de vandt 4. sejlads foran “French Kiss” og “South Australia” i Grand Prix Klassen.

Europamesterskabet i Cannes er en del af en kampagne for at vitalisere 12 meter kapsejladser i Middelhavet og specielt de yngste såkaldte Grand Prix 12mR, der er bygget med vingekøl til Amercas Cup i 1983 og 1987. Dette synes at lykkes, og nu ser den Århusianske båd frem til Verdensmesterskabet i juni 2024 på den Sydfranske ø Porquerolles og i begyndelsen af september afholdes et Americas Cup for 12mR i Barcelona, samtidig med at det “rigtige” Americas Cup afholdes i Barcelona.

Foto: Johan Blach Petersen