Seks danskere – to ILCA-6’ere, Anne-Marie Rindom og Kaløvigs Anna Munch, og fire ILCA 7’ere stillede til start ved EM i Italien i den forgangne uge. Både Munch og Rindom sikrede sig placeringer i top-20, mens bedste, danske herresejler blev Horsens’ Johan Schubert på en samlet 43. plads.

Det lignede dansk metal til Anne-Marie Rindom før sidste sejlads ved ILCA-EM i italienske Andora, hvor hun lå 2’er. Desværre var der intet, der flaskede sig for den olympiske mester, som efter en ”post race penalty” blev nr. 45 i mesterskabets sidste race. Det rakte til en samlet 5. plads, hvilket blev bedste resultat for de seks danskere i støvlelandet på tværs af klasserne.

Også Kaløvig Bådelaugs Anna Munch lå lunt i svinget forud for den afgørende sejlads, men i kraft af en 30. plads, blev hun samlet nr. 18 – kun få point fra de fire foranliggende både.

– Vi havde rigtig gode sejlforhold i dag (under finalen fredag, red.). Jeg havde opture og nedture og alle muligheder, men jeg lykkedes desværre ikke med den sidste sejlads og endte som nr. 18. Meget tæt i point med bådene foran, hvilket er bittert, men sådan er sporten, fortalte Anna Munch efter sidste sejlads.

– Jeg føler forbedringer siden sidste EM, og det tager jeg med mig videre til Palma. Jeg gav den alt, hvad jeg havde og kæmpede for hver en meter, og det er jeg vildt stolt af, tilføjede hun.

Mens Rindom blev nr. 5, tog hendes evige rival hollandske Marit Bouwmeester guld. Portugals Karachaliou vandt sølv og ungarske Erdi bronze.

To ILCA 7-talenter i guldfeltet – 43. plads bedste resultat

De seks danske sejlere oplevede næsten alle tænkelige vind- og vejrforhold under mesterskabet i Italien – ingen vind, masser af vind og store bølger. Derfor var det til tider svært at styre bådene i det for danske sejlere så uvante vand. Det afspejlede sig således i store udslag mellem gode og ”dårlige” sejladser.

Hos herrerne i ILCA 7 lagde Horsens’ Johan Schubert stærkt fra land, men gled efterhånden som konkurrencen skred frem længere tilbage i feltet. Sammen med Nikolaj Borch sikrede han sig en plads i guldfeltet og blev bedste dansker på en samlet 43. plads.

Ud over Borch, der sluttede som nr. 60, blev Kenneth Frederiksen nr. 50 i sølvfeltet og Andreas Krabbe nr. 3 i bronzefeltet. EM-guldet gik til kroatiske Stipanovic foran landsmanden Jurisic, mens cypriotiske Kontides fik bronze, da feltets nr. 3 Wearn er australier og dermed ikke er ”berettiget” til EM-medaljer.

Se alle resultater her. Næste stop for mange af de danske og udenlandske sejlere Palma, hvor det årlige Mallorca-stævne venter. Herefter gælder det nationskvalifikation til OL ved VM i Haag.

Foto: Thom Touw Photography