Kaløvig Cobras måtte ’nøjes’ med en 3. plads i Skovshoved, som var vært ved årets 2. stævne i Sejlsportsligaens 1. division. KDY Sharks tog sejren i sikker stil, mens Chia Pirates fra Sønderborg klemte sig ind foran Cobras, der trods tredjepladsen fortsat fører an i det samlede DM-regnskab.

Skovshoved lagde i weekenden havn til 2. afdeling af Sejlsportsligaens 1. division, og her skulle lidt af stoltheden tilbageerobres for sjællænderne efter en premiereweekend i Lynæs i maj, hvor jyske hold tog sig af samtlige podiepladser.

Hjemmebaneholdet KDY Sharks startede da også ud som lyn og torden med tre prikker i de første tre sejladser, hvilket skulle vise sig at danne grundlag for en sikker samlet sejr til sjællænderne. I alt blev det til ni prikker for Sharks ved et stævne, hvor Sejlsportsligaens banecrew endda formåede at sætte rekord med hele ni gennemførte flights på én dag for første gang i ligaens seksårige historie.

Sharks sluttede hele 9 point foran Chia Pirates fra Sønderborg, som på en rigtig god slutspurt blev 2’er i Skovshoved med 3 point ned til Kaløvig Cobras, der som bekendt vandt årets første stævne.

Cobras med smal føring foran Chia Pirates

Weekendens stævne var præget af let og næsten ingen vind, hvilket gav sejlerne en del udfordringer med at sætte ordentlig fart. Og det var KDY Sharks altså bedst til at udnytte, mens det unge hold fra Sønderborg for andet stævne i streg viste fornemme takter og endte på podiet.

”Forholdene med skiftene vind gjorde det svært at lave stabile sejladser, og de unge sønderjyder holdt et utrolig højt og stabilt niveau hele søndagen. Det var ikke os der tabte 2. pladsen, men dem der vandt den,” fortalte Lars Vilhelmsen, der er skipper for Kaløvig Cobras. Han styrer den østjyske båd sammen med Sophus Jarvig, Nikolai Tidemann og Jesper Vogelius.

Efter weekendens resultater topper Kaløvig Cobras den samlede rangliste med sølle et point foran Chia Pirates, mens Sharks hopper op på en foreløbig 4. plads. Næste stævne foregår i det jyske, hvor Skive lægger havn til stævne 3 den 23.-25. august.

Foto: Frederik Sivertsen