I weekenden den 29. til 30. april går det for alvor løs på Aarhusbugten. Aarhus Spring Regatta og Volvo Foiling Days 2023 afvikles således som ét stort stævne for landets ungdoms-, talent- og breddesejlere på tværs af 13 foilende og ikke-foilende klasser i Kaløvig Bådelaug. I år er der flere ranglistepoint på spil til grandprix-regnskabet, hvilket afspejles i deltagerantallet, hvor små 250 sejlere har meldt klar til kamp.

Sidste år debuterede Aarhus Spring Regatta Dansk Sejlunion Grandprix som nyt samarbejde på tværs af klubberne i Sailing Aarhus. Stævnet tiltrak omtrent 200 sejlere med alt fra nybegyndere til verdensmestre i de respektive klasser.

I weekenden skal Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus så forsøge at følge op på sidste års succes, når Aarhus Spring Regatta støttet af Sydbank på ny gennemføres i Kaløvig. Dog i et anderledes setup end sidste år, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

– I år har vi valgt at slå Aarhus Spring Regatta og Volvo Foiling Days sammen. Primært for at skabe øget interesse omkring det sportslige, men også for at udnytte stordriftsfordelene ved at slå to events sammen. Det at slå et stort ungdomsstævne sammen med de foilende klasser vil give et spændende miks af både på land og vand, så det glæder vi os til at opleve, fortæller han og tilføjer:

– Vi arbejder på at flytte flere aktiviteter ud i klubberne. Det er et ønske fra klubberne om at få flere lokale aktiviteter, og vi har ligeledes en stor interesse at komme mere ud i klubberne.

Vil være Danmarks største ungdomsstævne

De tilmeldte klasser tæller Opti B, Europa, ILCA 4, 6 og 7, Zoom 8, OK, Feva, 29er, Hobie 16, A-cat, IQ Foil og Kitefoil. Især Europajolle- og OK-klasserne er stærkt repræsenteret med mange tilmeldte. I Europa-klassen stiller den lokale, 10-dobbelte verdensmester Anna Livbjerg blandt andre til start, mens der i OK-klassen er seks nationaliteter blandt 44 både.

– Det er klart, at samarbejdet med Dansk Sejlunion og det faktum, at der er ranglistepoint på spil, har stor betydning for Spring Regatta-stævnet. Vi har en klar strategi om at få stævnet på Danmarkskortet, og det kan grandprix-formatet bidrage til. I samarbejde med Kaløvig Bådelaug arbejder vi på at gøre regattaen til Danmarks største ungdomsstævne, fortæller Jon Koch Hansen, der bakkes op af unionen:

– Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus har formået at opbygge et rigtigt fedt stævne, der skaber masser af sejlerglæde i ungdomshøjde. De har store ambitioner på både sportens og de unges vegne, og sidste år lykkedes de rigtig godt med at skabe et stærkt stævne sportsligt såvel som socialt. Jeg er sikker på, at i år bliver mindst lige så fedt, siger Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig i Dansk Sejlunion.

I skrivende stund er der registreret 232 både, hvilket svarer til over 250 sejlere. Antallet kan stadig nå at stige yderligere, da tilmeldingen til Aarhus Spring Regatta Dansk Sejlunion Grand Prix og Volvo Foiling Days først lukker lige op til stævnestart. Du kan derfor stadig nå at få plads her.

Foto: Peter Brøgger, Spring Regatta 2022