Danmarks første droneshow nogensinde vil byde på 200 lysende droner på nattehimlen, som samler sig i forskellige formationer og leverer et ekstraordinært, sanseligt show under The Ocean Race i Aarhus.

Når The Ocean Race-bådene kommer til Aarhus fra 29. maj – 8. juni i år, er det første gang nogensinde, at Danmark er et stopover på Ocean Race-ruten. Over 11 dage venter en stor maritim folkefest på havneområderne med en forventning om 400.000 gæster.

Som en særlig markering af værtskabet kan publikum opleve et imponerende droneshow, som ifølge Trafikstyrelsen bliver det første af sin slags nogensinde i Danmark. Droneshowet vil foregå om aftenen kl. 22.45 og kan opleves både på åbningsdagen mandag d. 29. maj og igen søndag d. 4. juni.

En miljørigtig markering

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, ser frem til, at byen skriver danmarkshistorie med droneshowet:

– Der er tradition for fyrværkeri ved store markeringer, men vi har valgt at bruge lysende droner. Det sender et signal om, at Aarhus er en by, der tænker på miljøet uden at gå på kompromis med fællesskab og oplevelser. Både klima, miljø og bæredygtighed er en fast bestanddel i fundamentet – også når vi inviterer aarhusianerne til havnefest, siger Rabih Azad-Ahmad.

Arrangørerne af The Ocean Race har en ambitiøs målsætning om at skabe en af verdens første klimapositive sportsevents. Værterne i Aarhus deler den ambition, hvorfor bæredygtighed også er et centralt tema i Aarhus, fx med en hel oplevelses-ø – Sustainability Island – på Pier 2, fyldt med gratis aktiviteter.

En af målsætningerne med at præsentere et droneshow er derfor – udover at underholde det fremmødte publikum – at vise et eksempel på en mindre miljøbelastende wow-oplevelse.

Det glæder Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus:

– The Ocean Race bliver en megaevent – den største i Aarhus i 2023. Vi tror på, at vi med store events i Aarhus kan bidrage til at inspirere til forandring og formidle bud på fremtidens grønne, teknologiske løsninger. Det bliver droneshowet et fremragende eksempel på, siger Jacob Bundsgaard.

 

Fakta om The Ocean Race:

  • Siden 1973 har topatleter sejlet jorden rundt i det race, som tidligere hed Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race.
  • Aarhus er det første danske stopover i racets 50-årige historie.
  • Blandt de offentlige partnere er Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Region Midtjylland.
  • Den Aarhus-baserede IT-virksomhed Trifork er officiel Stopover Presenting Partner.
  • Salling Fondene har støttet folkefesten med 4 mio. kr. og er Stopover Premium Partner.
  • Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter er centrale partnere i projektet.

Tekst: Aarhus Kommune

Foto: Presse