Medlemsklubberne

Marselisborg Havn

Marselisborg Sejlklub
Marselisborg Sejlklub (MS) er beliggende i Marselisborg Havn umiddelbart syd for Aarhus Havn og tæt ved Strandvejen, Marselisborg Slot og Moesgård Strand og Skov. MS er den yngste sejlklub i Aarhus, stiftet i 1980’erne og men har allerede været vært ved en række kapsejladser som DM for Drage og i 2011 VM for X-35. MS var i 2012 værter for Europamesterskaberne i Yngling og i 2014 værter for Prince Henrik Silver Trophy.

Aarhus Lystbådehavn

 

Sejlklubben Bugten Aarhus

Sejlklubben Bugten Aarhus (SBA) er beliggende i den gamle fiskeri- og lystbådehavn midt i Aarhus; klubben kan i 2013 fejre sit 100-års jubilæum og er dermed den ældste klub i Aarhus. Klubben har været værter ved en række arrangementer, blandt andet i 2011 hvor klubben havde besøg af over 60 fartøjer fra den svenske Kryssarklubben samt i 2014 hvor klubben var medarrangør af 49er Youth World Championship.

Aarhus Sejlklub
Aarhus Sejlklub er beliggende i den gamle fiskeri- og lystbådehavn midt i Aarhus og er reelt en fusion mellem Århus Sejlklub og Århus Yacht Klub. Den medstiftende klub Aarhus Sejlklub blev stiftet i 1879 så med en vis tilsnigelse kan man sige, at klubben er den ældste i Aarhus. Aarhus Sejlklub har været værter ved en række kapsejladser som Melges 24 EM og EUROSAF Ungdoms Europamesterskaberne og i 2013 for 49er og 49erFX EM samt medarrangør af 2014 49er Youth World Championship.

Kaløvig Bådelaug

Kaløvig Baadelaug
Kaløvig Bådelaug og Kaløvig Bådehavn, der er den største af Sailing Aarhus klubberne, ligger nord for Aarhus ved Skæring og Studstrupværket. I 1984 flyttedes havnen, i forbindelse med udvidelsen af Studstrupværket, til sin nuværende placering. Klubben er den eneste af de seks Sailing Aarhus klubber, der selv ejer havnen. Klubben har været vært for en lang række internationale kapsejladser, senest 2011 A-Cat VM og 2010 505 VM. I 2012 var klubben værter for Soling European Championship, i 2013 for 29er VM, i 2014 for Zoom8 VM og i 2015 for såvel Nacra17 VM som for Laser EM.

Århus Windsurfing Klub

Århus Windsuring Klub er én af Danmarks største og ældste surfklubber, stiftet i 1983 med over 200 medlemmer. Klubben ligger i nybyggede faciliteter ved Egå Åkrog, lige ud til stranden og Aarhus Bugten. Århus Windsurfing Klub er medlem af Dansk Sejlunion og Idrætssamvirket Aarhus og har en meget ambitiøst træningsmilø og en række attraktive rekrutteringsaktiviteter.

surfklub

Århus Windsurfing Klub’s hus ved Åkrogen

Egå Sejlklub

Egå Sejlklub er en af Danmarks traditionsrige klubber, stiftet i 1973 med over 450 medlemmer. Egå Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion og Idrætssamvirket Aarhus og klubben har et meget ambitiøst træningsmiljø for Laser joller. Klubben er også meget aktiv inden for storbådssejlads, blandt andet med flerårig afvilkling af Aarhus Big Boat Race ligesom man siden 2011 har været medarrangør af den Flydende Bådudstilling i Egå Marina og i 2014 værter for Laser 4,7 European Championship.

Ega Marina

Ega Marina