Vellykket Optimist- og Laserlejr hos Egå Sejlklub…

Vellykket Optimist- og Laserlejr hos Egå Sejlklub...

af Trine Søe, baadmagasinet.dk. Fotos: Jens Thaysen.

I weekenden den 4.-5. november 2017 slog Egå Sejlklub dørene op for både en Optimist og Laser landslejr. Tilmeldingen havde været overvældende således deltog 43 Optimistjollesejlere fra alderen ni til fjorten år, og i Laser klassen deltog 38 sejlere fra alderen 13 år til midt i 50erne.

Alle sejl var sat til for at sejlerne kunne få en positiv oplevelse på Aarhus Bugten med en blanding af det sociale samvær og høj intens træning. Lejren var tilrettelagt således, at Danmarks bedste sejlere og nye sejlere i klassen kunne deltage. I Optimistjolleklassen deltog blandt andet forårs rangliste vinderen Magnus Heegaard, men også selvhjulpne B sejlere kunne deltage, og i Laser klassen var toppen repræsenteret af ingen ringere end Anne Marie Rindom, men her deltog også jollesejlere, hvor det var første gang, at de prøvede Laserjollen.

Lørdag aften afholdte Lasersejlerne intern konkurrence ”den store bagedyst”, og for Optimistsejlerne afholdte Martin Kirketerp og Stig Steinfurht foredrag om blandt andet OL guld, Volvo Ocean Race og Youth America’s Cup.

 JET4651

Supertrænere

Til at styre de mange sejlere på vandet var der syv særdeles kompetente trænere: Landstræner i Laser klassen Piotr Wojewski og Sofie Slotsgaard. Optimistsejlerne blev trænet af et super team bestående af: Martin Kirketerp, Søren Johnsen, Nikolaj Hoffmann Buhl, Stig Steinfurht og Mikkel Korsby.

Weekenden bød på fint efterårsvejr. Lørdag var vinden i syd cirka 5-10 m/s og dejlige bølger og søndag 3-6 m/s med vind fra vest. Således var der lidt vind og bølger for enhver smag.

De mange frivillige gjorde en forskel

Mange forældre til sejlerne fra Egå Sejlklub gav en hjælpende hånd med flere opgaver på land, hvor blandt andet madholdet var spændt hårdt for, da der skulle laves mad til knap 100 sultne sejlere, trænere og hjælpere. De ny renoverede lokaler i Egå Sejlklubs jollehus viste sig fra den bedste side, således var der god plads til omklædning, bespisning og skippermøder mv.

Succesen følges op af endnu en Laser landslejr den 18.-19. november 2017 i Egå Sejlklub, hvor der allerede på nuværende tidspunkt er tilmeldt 25 sejlere.

 JET5268