Sailing Aarhus Fonden – støtter de Aarhusianske Ungdomstalenter

Sailing Aarhus Fonden – støtter de Aarhusianske Ungdomstalenter

At dyrke eliteidræt kræver meget mere end blot hårdt arbejde, dedikation og talent. Hvert år modtager 3-5 unge sejltalenter derfor et legat. Modtagerne af legaterne, er unge sejlere der normalt ikke har de økonomiske forudsætninger og muligheder for at dygtiggøre sig, indenfor elitesporten.

For at kunne realisere drømmen for mange unge sejltalenter har Sailing Aarhus – en sammenslutning af seks aarhusianske sejlklubber, derfor oprettet en Ungdoms- og talentfond – Sailing Aarhus Fonden. Fonden giver hvert år unge talenter fra de seks klubber, muligheden for at blive indstillet til legaterne.

Sailing Aarhus ønsker, at sikre ordentlige forhold for ungdomssejlere. Ved at give dem de bedste forudsætninger, for at kunne sejle op mod de bedste i verden, skal de kvalitative ressourcer og ikke mindst økonomiske midler være i orden, så der kan trænes seriøst hele året rundt. De indstillede ungdomssejlere skal kunne deltage i de vigtigste udenlandske stævner, som kan give dem den fornødne internationale erfaring.

For at kunne blive indstillet til modtagelse af fonden, skal man opfylde nogle få støttekriterier. Det er blandt andet, at man skal have været medlem af en Sailing Aarhus medlemsklub i minimum 12 måneder, endvidere forpligter sejlerne, der modtager støtten sig til, at sejle under en Sailing Aarhus klubstander ved såvel nationale som internationale stævner. Modtagerne forpligter sig også til at deltage i trænings- og undervisningsseancer samt aftale PR aktiviteter.

Der skal fremsendes en motiveret ansøgning og budget. Er sejler(ne) på DS Sejlerlandshold skal DS godkende det medsendte budget.

 

I 2017 støttes følgende unge talentfulde sejlere med legatmidler fra Sailing Aarhus Fonden:

  • Alfred Tang Dixen – Århus Windsurfing Klub – > Surfing
  • Frederik Fomsgaard og Mads Fuglbjerg – Aarhus Sejlklub -> 29er
  • Laurits Vinter og Marcus Langagergaard – Aarhus Sejlklub -> 29er

For alle fem sejlere gælder, at de er super engagerede og målrettede unge talenter, der træner og sejler langt mere end man kan forvente af dem.

De har realistiske mål og specielt for de to 29er besætninger drømmen om den olympiske kampagne. 

Generelt kendetegnes alle de indstillede ved lysten til at gøre sig umage.