Aarhus er klar til en event i verdensklasse…

Aarhus er klar til en event i verdensklasse...

Verdens bedste sejlere fylder Aarhusbugten, når der dystes om medaljer ved Aarhus Sailing Week – testeventen for VM i sejlsport Aarhus 2018.

D. 7 – 13 august 2017, præcis et år inden VM i sejlsport Aarhus 2018, omdannes Egå Marina til en stævneklar havn, hvor ca. 350 sejlere fra 50 nationer vil konkurrerer i samtlige ti olympiske bådklasser. Organisationen bag VM skal bruge testeventen til at tester sejlsportsdelen på vandet og organiseringen på land. For mange sejlere vil Testeventen ligeledes være første møde med Aarhusbugten og dermed en vigtig forberedelse for dem der kvalificerer sig til VM næste år.

Der sejles på samme baner som ved VM i 2018, hvoraf én bane ligge ud for Aarhus Ø. Således kan sejladserne opleves på tæt hold både fra byen og fra Egå Marina hver dag i stævneperioden.

 

 

Program / mulige pressehistorier:

Den officielle åbning
Mandag den 7. august kl. 17:00-18:00: Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad vil sammen med World Sailing åbne stævnet. Adresse: Egå Marina, Egå Havvej 35, 8634 Egå.

Konkurrencen og de danske medaljehåb
Sejladserne afvikles fra 8 – 13 august. Finalesejladserne foregår lørdag og søndag med efterfølgende medaljeoverrækkelse på Egå Marina. Danmark er stærkt repræsenteret med 17 både i i alt 7 bådklasser.

Rejsegilde: Aarhus Internationale Sejlsportscenter 
Torsdag d. 10. august kl. 11.00 – 13.00 inviterer fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter til rejsegilde. Sejlsportscenteret tager form på spidsen af Aarhus Ø og vil være omdrejningspunkt for HEMPEL VM i sejlsport 2018. Den officielle tale holdes v. Borgmester Jacob Bundsgaard.

Nytænkende affaldssortering
Affaldssortering til søs er bare et af de elementer der arbejdes med i VM organisationens bæredygtighedsprogram. I den forbindelse har virksomheden WorldPerfect udviklet et innovativt affaldssorteringssystem til både. Prototypen testes under Aarhus Sailing Week. For mere info og aftale kontakt: Rasmus Hørsted Jensen / WorldPerfect på tlf: 28117007

Lokalt produktionsselskab laver promotion film for international event
Wasabi Film, med base i filmby Aarhus, er engageret til at lave promotion film for VM i sejlsport 2018. Holdet vil være på vandet lørdag d. 12. august. For mere info og aftale kontakt: Mai Jørgensen / Wasabi Film på tlf: 91544195

 
Aktuelle pressebilleder vil være klar til download løbende- og senest kl. 18.00 hver dag i eventperioden: http://www.aarhus2018.com/press/
 
Vil du løbende modtage artikelmateriale fra Aarhus Sailing Week, så send en mail til: cathrine@sailing-aarhus.dk
 
Mere info om VM i sejlsport Aarhus 2018: www.aarhus2018.com