World Cup bronze til Lin Ea Cenholt (ASK) og CP (KDY) i Nacra 17…

World Cup bronze til Lin Ea Cenholt (ASK) og CP (KDY) i Nacra 17...

Af: minbaad.dk – Troels Lykke

Nacra 17 -sejlerne Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck sluttede på tredjepladsen ved OL-klassernes World Cup-stævne i Hyéres. Sølv var inde for rækkevidde.

Dansk sejlsport hentede lørdag årets første World Cup-medalje.

Det skete, da Nacra-sejlerne Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck vandt bronze ved årets andet World Cup-stævne, der blev sejlet i sydfranske Hyéres.

 I det afsluttende Medal Race sluttede danskerne på sjettepladsen, hvilket var nok til at forsvare den tredjeplads, som de havde før finalesejladsen.

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Tilmed var sølvmedaljen inden for rækkevidde, da den franske båd på den samlede andenplads tidligt i Medal Race blev idømt en straf – og måtte snurre rundt – men franskmændene formåede på imponerede vis at sejle sig tilbage og faktisk overhale danskerne før mål.

Nacra-klassen står foran en markant ændring i løbet af de næste to måneder, når en ny foilende udgave af OL-katamaranen bliver lanceret.

Dermed vil begge bådens skrog løfte sig af vandet – og farten vil stige mærkbart i bådene, der i forvejen er de hurtigste på OL-programmet – de foilende Nacra 17’ere kan i øvrigt ses i Aarhus allerede i år, da de skal sejle test-eventen til VM2018 til august fra Egå Sejlklub.