Sejlere fra hele Norden gør klar til Ice Camp og Ice Cup i Kaløvig

Sejlere fra hele Norden gør klar til Ice Camp og Ice Cup i Kaløvig

Traditionen holdes i hævd, når Kaløvig Bådelaug for ottende år i træk skyder sæsonen for jollesejlads i gang med “Ice Camp” træningslejren den 25.-26. februar og den efterfølgende “Ice Cup” kapsejlads den 4. – 5. marts.

Den årlige Ice Cup i Kaløvig Bådelaug er efterhånden blevet en fast tilbagevendende begivenhed for unge topmotiverede sejlere fra Norge, Sverige, Tyskland og Danmark som valfarter til Kaløvig i slutningen af februar måned, for at sætte hinanden stævne i sæsonens første kapsejlads.

Ice Camp og Ice Cup er arrangeret af Kaløvig Bådelaug i samarbejde med Sailing Aarhus/Kraftcenter Aarhus og er startes med en træningslejr, hvor sejlerne kan lade jollen blive stående i Kaløvig til den efterfølgende Ice Cup. Arrangementerne er åbne for alle, men traditionelt kommer flest Optimistjoller, Zoom8, Europe-jolle, Laser, 29ere og OK joller.

Selve Ice Cup’en er en traditionel kapsejlads, dog er det tilladt for de deltagende trænere at coache under sejladserne, hvis man kan holde sig fra at hjælpe de forreste.

For Kaløvig er det også vigtigt, at deltagerne hygger sig” udtaler ungdomsformand Michael Vogelius. ”Vi sørger for fuld forplejning, underholdning lørdag aften til Ice Cup’en, og så har vi netop købt et stort brændefyret badekar, hvor man kan varme sig inden eller efter man forsøger sig som vinterbader” fortsætter ungdomsformanden.

Cheftræner for Kraftcenter Aarhus, Finn Beton, tilføjer; ”Efter en lang vintersæson med indendørsaktiviteter, konditions- og styrketræning i højsædet, er det næsten ligesom at opleve køernes første dag på græs, når sejlerne iler på vandet uden at ænse hverken kulde eller sne”, smiler den garvede træner og fortsætter: ”sejlerne er læringsvillige og sprængfyldt med energi og forventninger til den nye sæson, og det får vi fornøjelsen af at se kulminere i løbet af de to weekender, træningslejr og stævne står på. Det er en lige stor fornøjelse hver gang. Ganske enkelt”, slutter Finn.

Dansk Sejlunion har valgt også at bidrage til at kickstarte sæsonen ved at gøre Ice Cup’en til den første af årets Tune Up aktiviteter. Næste aktivitet bliver træningslejr i påsken i Hellerup.

 

Info om DS forårsaktiviteter: http://sejlsport.dk/mere/talent-og-elite/aktivitetskalender

Du kan læse mere om Ice Camp og Ice Cup ved at følge dette link.