Unge sejlere kan nu tilmelde sig Red Bull Foiling Generation

P-20150626-00120_HiRes JPEG 24bit RGB

Unge sejlere kan nu tilmelde sig Red Bull Foiling Generation

Red Bull Foiling Generation, som er er en ny kapsejladsserie i 18 fods Flying Phantom katamaraner for unge talenter, kommer til Aarhus til september. Tilmeldingen til den opsigtsvækkende konkurrence er nu åben for sejlere i alderen 16-20 år.

Aarhus, den 1. juli 2015 – Den nye serie Red Bull Foiling Generation er på udkig efter unge talenter, som skal sejle de spektakulære topersoners foil katamaraner, som kan nå en hastighed på op mod 35 knob. Bag Red Bull Foiling Generation står de dobbelte olympiske mestre Roman Hagara og Hans Peter Steinacher, som har skabt en konkurrence, hvor verdens bedste og yngste sejlere skal dyste i syv forskellige lande – heriblandt Danmark, nærmere betegnet Aarhusbugten.

Aarhusbugten regnes som et af de absolut bedste steder til afvikling af kapsejladser. Udover at danne rammerne for Red Bull Foiling Generation, som finder sted under Aarhus Festuge den 4.-6. september 2015, bliver Aarhusbugten i 2018 også vært for ISAF Worlds, der er verdensmesterskaberne for samtlige olympiske bådklasser.

Red Bull Foiling Generation arrangeres i samarbejde med Sailing Aarhus, der netop har stort fokus på talentudvikling inden for sejlsporten.

”Vi er rigtig glade for, at Aarhus er valgt som den danske by, der skal gæste Red Bull Foiling Generation. Vi har stort fokus på ungdomssejlsporten og dette event er en fantastisk mulighed for at få de helt unge talenter på banen,” siger direktør i Sailing Aarhus Thomas Capitani.

Konkurrencen bygger på knockout-serier, hvor fire katamaraner konkurrerer mod hinanden. De to både der kommer først i mål i hvert løb går videre til næste runde indtil der kan afholdes en finalerunde, hvor vinderen er den båd, der kommer først i mål. Vinderholdet i Aarhus skal efterfølgende repræsentere Danmark til Red Bull Foiling Generation World Final, som bliver afholdt i starten af 2016. Den præcise lokation vil blive afsløret senere i 2015.

Red Bull Foiling Generation er åben for alle drenge og piger i alderen 16-20 år. Et hold består af to personer og der er plads til 16 hold i konkurrencen. Ansøgningen lukker den 7. august, og alle ansøgere vil få besked inden den 14. august.

Du kan tilmelde dig Red Bull Foiling Generation her.

Red Bull Foiling Generation 2015

17. – 19. April Wakayama / Japan

26. – 28. Juni Weymouth / England

10. – 12. Juli Malcesine/ Italien

07. – 09. August Malmö / Sverige

04. – 06. September Aarhus / Danmark

25. – 27. September St. Petersburg / Rusland

19. – 21. Oktober TBA / Frankrig