Kaløvigere sejler cat

Nacra-17-31

Henover foråret har ungdomsafdelingen i Kaløvig Bådelaug i samarbejde med Kraftcenter Vest samlet en gruppe unge sejlere og givet dem mulighed for at sejle katamaran (nacra 17). I første omgang skulle de unge sejlere blive fortrolig med at sejle to skrogs sejlads, fordi de fleste af sejlerne ikke havde prøvet dette før. Dernæst er målet, at de skal sejle mod de ”professionelle” sejlere ved Nacra 17 VM i Kaløvig den 2. – 10 juli 2015.

Alle ungdomssejlere har kunnet melde sig. I alt har et dusin sejlere benyttet sig af dette tilbud under kyndig vejledning af trænerne Emil Landry og Finn ”Beton” Jensen (Cheftræner i kraftcenter Vest). De unge sejlere har trænet intensivt siden slutningen af februar. De har primært trænet på de dage, hvor der ikke har været anden aktivitet i jolleafsnittet, nemlig mandag, onsdag samt i weekenderne. Dermed er der plads til alle i klubben. Nogen har sikkert bemærket, at det fordrer en del plads på jollepladsen til flere og flere katamaraner i klubben. Udover træning i klubben har sejlerne været på en uges træningsophold til landsholdssamlingen i Glyngøre, hvor alle nacra 17 sejlere fra landet var samlet. Efter træningsopholdet har cheftræner i Kraftcenter Vest Finn ”Beton” Jensen udtalt ”På kryds sejler vore unge sejlere op med de bedste. Fokus er derfor nu flyttet over på at videreudvikle boathandling og samarbejde i mandskaberne”

Efter en opstartsperiode er 8 sejlere ud fra deres træningsihærdighed og deres engagement blevet udvalgt til at danne 4 makkerskaber med henblik på at sejle VM i den olympiske klasse Nacra 17. Makkerskaberne består af en pige og en dreng og blandt de ihærdige sejlerne er der flere ungdomssejlere, som har hjemtaget guldmedaljer i ungdomsklasserne. Verdensmesterskabet bliver sejlet på Århus Bugten i juli, hvor Kaløvig Bådelaug er vært. De fire katamaraner fra Kaløvig Bådelaug vil blive sejlet af Daniel Bjørnholt/Camilla Eden, Anne-Line Lyngsø Thomsen/Jakob Faarvang, Anna Livbjerg/Jesper Vogelius og Kathrine Bendix Krogh/Filip Hansen. De fire nystartede besætninger klør på og har stor glæde af den udfordring de har fået. I den nærmeste fremtid vil der være en del udenlandske nacra sejlere på havnen for at træne sammen med vore sejlere frem til VM. Et af formålene med projektet i Kaløvig er at starte et miljø op, som er kendt i andre olympiske både, hvor man træner sammen og lærer af hinanden. I elitekredse kendt som ”den danske model”. Et andet formål er at forsøge, at skabe fortsat interesse hos de unge mennesker til at tage nye udfordringer op efter de f.eks. har sejlet europajolle, 29’er og Hobie Cat, og få dem til at blive i sejlsporten, og dermed undgå at smide alle de sejlkompetencer, de allerede har erhvervet ud med badevandet. En udfordring for de unge mennesker er at finde midler til at fortsætte med at sejle på et vist niveau. Derfor er der også forskellige interessenter udover sejlklubben, som har støttet projektet. Projektet er kommet i stand ved at Middelfart Sparekasse på gunstige vilkår har stillet en kreditfacilitet til rådighed. Øvrige midler findes via hjælp fra sponsorer, Kraftcenter, ESAA (”fra talent til verdensklasse”) samt sejlernes og ledernes egne evner til at finde finansiering til afskrivninger og drift. Efter VM sælges bådene og forhåbentlig fortsætter nogle af sejlerne i Nacra 17. Det vil være en fordel, hvis flere kunne se en idé i at støtte projektet. Senest er der givet et sponsorat til hjelme og bips (en lille trøje, som man tager udover redningsvesten). Dette sponsorat er givet af Surfline, Århus surf og ski og Holst, advokater. Tak til jer! Lige nu søger projektet efter midler til nogle aflåste grej-kasser (4 kasser á ca. 3.000 kr.), så grejet kan ligge uden opsyn på havnen. Kasserne kan blive forsynet med sponsornavn. Er der nogen som har interesse i at sponsorere disse kasser kan Klaus Faarvang kontaktes på tlf. nr. 40 29 03 66.

Kom gerne forbi de unge mennesker, når de går på havnen og rigger til eller reparerer grej, og få en snak! Nyd når de ligger på bugten og får bådene til at foile eller følg dem på deres facebook side: https://www.facebook.com/TeamKalovig

 

Nacra 17 er konstrueret til at være sidste nye skud på OL programmet og skal være med til OL 2016 i Rio for første gang. Nacra 17 er en 17 fod lang katamaran, som har et storsejl, en fog og en genakker. Den sejles af en besætning på 2 personer – en mix besætning mand/kvinde. Båden er konstrueret med kurvede svær, hvilket gør, at den under de rigtige vindforhold vil løfte sig op af vandet og derved opnå højere fart – se billedet nedenfor. Dette gør båden til en krævende båd at sejle, samt til en meget publikums venlig båd med masser af fart og aktion.