Aarhus Big Boat Race vel gennemført i frisk vind og solskin

IMG_7310 (2)

HANSEN vinder igen –  meget tæt lørdag – slutter søndag med suveræn sejr

Aarhus Big Boat Race 2015 blev afviklet under fantastiske vejrforhold. Sejlerne var begejstrede for den friske vind – 8-10 m/s både lørdag og søndag, og samtidig den dejlige solskin, som de fleste danskere har ventet på længe. Lørdagen startede med lidt vinddrejning, men derefter stabil frisk vind fra vest, der betød at de fire planlagte sejladser blev gennemført – og det var tætte løb. Lørdagens vinder var HAN SEN med Michael Mølmann og besætning, men kun et point efter kom tyske Sportsfreund med Axel Seehafer og besætning. ORCi reglen understreger igen hvor spændende tæt løbene er, med kun få sekunders forskel i korrigeret tid.

Førstepladser på stribe

Efter lige så gode og tætte matcher søndag på Aarhusbugten blev den samlede vinder af stævnet HAN SEN, med søndagens fire førstepladser – og en samlet pointsum på kun 9 i de gennemførte otte sejladser. Samlet andenplads til tyske Sportsfreund og på tredjepladsen Quinta med Anders Bogason.

De 15 tyske piger på Tutima gav de øvrige besætninger flot kamp til stregen, med stærke taktiske manøvrer og god boathandling.

Årets Fair-Play pris gik til den tyske IzJaHurtig, der med ung besætning kæmpede bravt mod den kraftige vind og uret – og konkurrenterne.

Alle sejlerne viste entusiasme og glæde ved at deltage, og har responderet meget positivt over arrangementet – der var velgennemført både på vandet og på land. Det var en glad stævneleder Steen Jepsen der under afslutningen også takkede alle de frivillige og sponsorerne, som begge er vigtige elementer i at holde sådan et arrangement.

For både deltagere og officials var det med internationalt islæt en god erfaring før det næste år går løs med ORC-Worlds, der jo arrangeres af KDY og Egå Sejlklub i fællesskab.

De individuelle og samlede resultater kan ses på www.aarhusbigboat.dk .