Olesen/Michael vinder VM-bronze og billet til OL…

star

KDY/ÅSK duen Michael Hestbæk og Claus Olesen understregede i fredag, at de, trods kun et halvt år i Starbåden sammen, er på niveau med verdenseliten. Duoen vandt VM-bronze, sikrede OL-nationspladsen og vandt samtidig den danske OL-udtagelse.

Sejlerverdenen fik fredag øjnene op for de danske Starbåds-sejlere Michael Hestbæk og Claus Olesens potentiale i den olympiske klasse. Få havde troet på, at danskerne efter så kort tid sammen i båden kunne være en afgørende faktor. Det bevidste duoen i fredagens afgørende VM-sejlads, hvor de med en 3. plads sikrede VM-bronze. Et resultat der samtidig sikrede Michael Hestbæk og Claus Olesen en af de fire resterende OL-nationspladser og sejren i den danske OL-udtagelse.

”VM-medaljen er ren bonus,” er rorsmand Michael Hestbæks første reaktion fra franske Hyeres.

”Vores mål ved VM var, at vi skulle slutte i top 10 og sikre OL-nationspladsen. Hvis vi ikke var det, ville jeg være i tvivl, om vi kunne nå niveauet inden OL. Så med dagens resultat har vi taget et godt hug i den rigtige retning.”

”Vi skylder en stor tak til sportschef Thomas Jacobsen. Det var ham der skubbede på fra starten, og fik sat os i gang. Vi er meget taknemmelige for støtten fra hans side.”

Michael Hestbæk og Claus Olesen er bestemt ikke novicer i Starbåds-sammenhæng. Hestbæk debuterede ved OL 1996 i Starbåden og i 49er’en ved OL i 2000 og 2004. Claus Olesen deltog ved OL 2004 i Starbåden.

Vi har travlt
Nu gælder det forberedelsen frem mod OL, hvor Starbåds-konkurrencerne starter den 29. juli i Weymouth.

Vi har travlt! Vi har nået vores delmål nu og har stadig et stykke vej til hovedmålet: OL. Det er et anderledes format med et lille felt – noget vores konkurrenter er sat rigtig godt op til. Vi skal være bedre til hurtige manøvre og tætte situationer,” forklarer Michael Hestbæk.

Fascineret sportschef
Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen har kun rosende ord til den kommende danske OL-besætning. ”Jeg er vildt fascineret af den tilgang Michael og Claus har haft til projektet. Jeg har altid haft en tro på, at når man først har været oppe på topniveau – så kan man nå det igen med den rette indstilling. De beviser de i dag,” siger Thomas Jacobsen.